Premies voor renovatiewerken in 2021

maandag 22 februari 2021

Ook in 2021 kunnen er premies voor renovatiewerken en energiebesparende maatregelen aangevraagd worden.

Voor wie energiezuinig renoveert, zijn er zelfs een aantal bijkomende steunmaatregelen ingevoerd. Zo is er een nieuwe premie van Netbeheerder Fluvius voor het plaatsen van zonnepanelen, verdubbelt de premie voor hoogrendementsbeglazing en buitenmuurisolatie aan de buitenzijde en is er een EPC-labelpremie. Voor deze EPC-labelpremie moeten eigenaars binnen een periode van 5 jaar via het energieprestatiecertificaat kunnen aantonen dat ze hun woning of appartement veel energiezuiniger hebben gemaakt.

Voor bijkomende informatie over de premies, kan je terecht bij het woonenergieloket, iedere dinsdag van 14u tot 16u en iedere donderdag van 9u30 tot 11u30 in het stadskantoor en iedere 3de dinsdag van 9u tot 11u30 in het Sociaal Huis. Stebo helpt je graag verder. Wel vooraf een afspraak maken via de afsprakenmodule. Breng zeker je aanslagbiljet (inkomen 2019), duidelijke detailfacturen of offertes mee.

Vanaf 1 januari is elke gemeente ook verplicht een meldpunt voor problematische woonsituaties, waaronder discriminatie op de huurmarkt, te organiseren. Dit meldpunt is eveneens geïntegreerd in
dit woonenergieloket.

Meer info?

Renovatiepremies