Premie inbraakbeveiliging

Het stimuleren van de inwoners om hun woning te beveiligen tegen inbraak gaat verder dan louter sensibiliseren en informeren. De gemeenteraad keurde het premiesysteem goed, waarbij bewoners van Sint-Truiden aanspraak kunnen maken op een premie van de stad wanneer ze in hun woning beveiligingsmaatregelen treffen.

Wie komt in aanmerking? Iedere huurder of eigenaar van een woning of appartement waarin geen handelsactiviteit wordt uitgeoefend. Het kadastraal inkomen mag maximum 1487 € (niet-geïndexeerd) bedragen. Ook vzw's die aan de voorwaarden voldoen komen in aanmerking. Deze premie kan slechts éénmaal per woning worden aangevraagd.

De premie bedraagt 25% van de aankoop en/of installatiekosten, met een maximum van 125 € per woning. 

Welke maatregelen komen in aanmerking? Veiligheidssloten, cilinderbeveiliging, bijzetsloten, vergrendeling van schuifdeuren, beveiliging van kelderopeningen, plaatsing van veiligheidsglas, rolluiken, elektrische anti-inbraaksystemen ... Dit zijn enkele voorbeelden. De maatregelen moeten bijdragen tot de beveiliging van de hele woning en moeten het risico op inbraak voor de hele woning verkleinen.

Hoe aanvragen?

Download het aanvraagformulier en bezorg het ingevuld, vergezeld van een factuur en een bewijs van het kadastraal inkomen, aan de lokale politie.

Je dient de aanvraag in na uitvoering van de werken, ten laatste op 31 december van het lopende jaar. Facturen komen dus enkel in aanmerking als het factuur dateert van het lopende jaar.

De aanvragen worden gebundeld (januari t.e.m. juni en juli t.e.m. december) en worden twee keer per jaar uitbetaald.

Meer info over behandeling van de dossiers nodig? Neem dan contact op met:
Kristien Vanderhoeven
Diefstalpreventieadviseur
011-701 990
pz.poltrudo.veiligheid@police.belgium.eu.

BijlageGrootte
Microsoft Office document icon Aanvraagformulier inbraakpremie 39 KB