Parkingday

Vrijdag 20 september 2019 wordt ook dit jaar wereldwijd uitgeroepen als Park(ing)Day. Na een succesvolle eerste editie van Parkingday in 2018, wil de stad Sint-Truiden zich graag terug inzetten om dit event lokaal te ondersteunen.

Waarvoor staat Parkingday:
Het grootse deel van de stedelijke publieke ruimte wordt ingenomen voor het stallen van auto’s, terwijl slechts een fractie van deze ruimte effectief als open ruimte door mensen benut kan worden. In deze tijd van duurzaamheid en het promoten van een gezonde levensstijl moeten we durven nadenken over hoe een nieuwe kijk op deze ruimte kan bijdrage tot een bruisende openbaar leven van een stad en hoe we de mogelijkheden van dit stedelijk landschap volledig kunnen benutten.

Vanuit deze gedachten is Park(ing)Day in 2005 geboren. In 2009 werden er al meer dan 700 Park(ing) Day events georganiseerd en dit in 140 verschillende steden, in 21 landen en 6 continenten.

Eenvoudig uitgelegd geeft het de bewoners van een stad de mogelijkheid voor 1 dag enkele parkeerplaatsen in te nemen en een eigen invulling aan dit onderdeel van de  ‘publieke ruimte’ te geven.

Inwoners, scholen, bedrijven, organisaties, artiesten en activisten werken samen om parkeerplaatsen te transformeren in tijdelijke publieke ruimtes.

De stad Sint-Truiden stelt 24 parkeerplaatsen ter beschiking op 20 september voor Parkinday. We rekenen dus op al onze Truiense creatievelingen om de meest interessante, innovatieve en duurzame ontwerpen op deze dag voor te stellen!

Heb je dus een geweldig idee voor zo’n parkeerplaats, dan willen we graag jouw ontwerp ingediend zien voor 1 augustus 2019. Scholen krijgen met de verlof en examenperiode iets langer tijd om hun inzending te doen. De Stad Sint-Truiden zal een 12-tal inzendingen selecteren die de kans krijgen om langs de Truiense winkelas een plaats te krijgen.

DETAILS indiening 2019
15 augustus 
- DEADLINE INDIENING (uitgez. scholen: kunnen indienen tot 8 september)
15 tot 30 augsustus - BEOORDELINGSPERIODE
31 augustus- BEKENDMAKING GESELECTEERDE DESIGNS
20 september - PARKINGDAY EVENT

Inschrijven / info
info.parkingday@sint-truiden.be

Downloads
Brochure – handleiding – Affiche

Sociale Media
Communiceer met ons mee over Parkingday en gebruik: #ParkingDay2019 #Sint-Truiden

BijlageGrootte
PDF icon Brochure Parkingday4.98 MB
PDF icon Handleiding Parkingday1.01 MB
PDF icon Affiche Parkingday1.81 MB
Parkingday 2019