Opvanggezin worden

#PlekVrij

Wil je graag Oekraïners die op de vlucht zijn helpen en opvang bieden?

Klik hiernaast en vul het formulier in: Ik bied een opvangplaats aan.

De gegevens die je via dit formulier doorgeeft, sturen wij door naar het nationale crisiscentrum in Brussel (NCCN). Zij koppelen de personen die zich aanmelden in het registratiecentrum in Brussel met gastgezinnen.

  • Door het formulier in te vullen geef je toestemming aan het lokaal bestuur om je gegevens te verzamelen en te verwerken ikv deze opvangcrisis
    (lees hier de privacy-verklaring van het lokaal bestuur Sint-Truiden);
  • Door het formulier in te vullen verklaar je dat je het toestemmingsformulier van het NCCN voor de verwerking van persoonsgegevens hebt gelezen en stem je toe dat het NCCN jouw persoonsgegevens verzamelt en verwerkt voor zover jij een crisishuisvestingsplaats ter beschikking stelt gedurende deze opvangcrisis.
  • Wij ontvingen een omzendbrief van de federale overheid betreffende de controle van de kandidaat-huisvesters van personen die vluchten voor het gewapend conflict in Oekraïne. Hierin wordt aan de lokale besturen gevraagd dat ze alle meerderjarige personen van de mogelijke opvanggezinnen contacteren om een uittreksel uit het strafregister te bezorgen. Je ontvangt hierover binnen enkele dagen na indiening van dit formulier nog een mail vanuit info.oekraine@sint-truiden.be.

Wanneer er vraag voor opvang binnenkomt, neemt iemand van het lokaal bestuur Sint-Truiden contact met jou. 

Als opvanggezin sta je er niet alleen voor. Het lokaal bestuur biedt jou en de mensen die je opvangt ondersteuning.
Meer informatie over wat we allemaal doen, vind je hier. 

Alvast bedankt voor je engagement!

 

Heb je nog vragen, neem dan contact via het ContactCenter via 011 70 14 14 of stuur een mail naar info.oekraine@sint-truiden.be