Ontmoetingsmomenten en lokale initiatieven

Ontmoetingsmomenten

Vanaf maandag 11 april kan je elke maandagvoormiddag tussen 10u en 12u en op woensdagnamiddag tussen 13u30 en 15u30 terecht in ontmoetingscentrum Het Binnenhof (Binnenhof 10, 3800 Sint-Truiden)om samen te komen met andere landgenoten die in Sint-Truiden wonen.

Je kan op een ontspannen manier even samen zijn met landgenoten en andere gastgezinnen. Tijdens deze momenten is er altijd een tolk aanwezig. De informatiebrochures om jou wegwijs te maken in onze stad kan je hier inkijken en meenemen als je wil. Ook de kinderen zijn van harte welkom. We voorzien spel- en knutselmateriaal zodat ze leuk kunnen bezig zijn terwijl jij een praatje maakt met de andere aanwezigen.

 

Lokale initiatieven

Het lokaal bestuur is dankbaar voor het engagement van de Truienaars en wil lokale acties communicatief ondersteunen.
Organiseer jij een actie? Laat het weten via info.oekraine@sint-truiden.be. Dan delen wij jouw actie op deze pagina en via onze sociale media.

Hieronder vind je een overzicht van lokale acties. Meer info vind je bij de verschillende organisatoren.

 • Vredeswake
 • Knutselateliers voor Oekraïense kinderen in De Mindere
  Om kinderen en hun familie een moment van rust en ontspanning te bieden organiseert museum DE MINDERE elke woensdagnamiddag van 14u. tot 17u. een knutselnamiddag onder begeleiding van een museummedewerker. Deze namiddagen zijn uiteraard gratis toegankelijk en ook kinderen uit kwetsbare Truiense families zijn eveneens van harte welkom.
  • Waar? museum DE MINDERE
  • Wanneer? Elke woensdag van 14u. tot 17u.
  • Gratis toegang – inschrijven is niet nodig
  • Voor deze namiddagen is DE MINDERE op zoek naar tolken Nederlands-Oekraïens die op vrijwillige basis willen meewerken en naar vrijwilligers die mee willen begeleiden. Indien interesse gelieve contact op te nemen met het museum via 011 67 29 71 of via info@demindere.be
 • ...

 

Buurtcomités

In Sint-Truiden zijn er tal van buurtcomités. Wil je met je buurtcomité iets doen voor Oekraïense vluchtelingen?

Lees hier wat je kan doen. Vragen? Contacteer de buurtwerkingscoördinator of mail naar info.oekraine@sint-truiden.be