Ontmoetingscentrum Zepperen opent de deuren

zondag 1 september 2019

Na veel hard werk, zowel voor als achter de schermen, de voorbije vier jaar opende het nieuwe ontmoetingscentrum van Zepperen op zondag 1 september de deuren. Dit gebeurde tijdens een gezellig familiefeest waarop alle inwoners van het dorp uitgenodigd waren. Zij kregen ook in primeur de naam van het gebouw te zien: ‘De Veva’, een verwijzing naar de lange geschiedenis van deelgemeente Zepperen.

Het ontmoetingscentrum in Zepperen is klaar. De voormalige basisschool en het vroegere gemeentehuis in de Eynestraat werden omgevormd tot de nieuwe thuishaven van en voor de lokale verenigingen. De Zepperse verenigingen en de buurt zijn van bij het begin heel actief betrokken bij het bouwproces.

Co-creatie
Het ontmoetingscentrum is zo een mooi voorbeeld van participatie van en co-creatie door onze inwoners. Daar gaan we deze beleidsperiode ook verder op inzetten, om zo beleid te maken dat perfect aansluit bij wat de Truienaren nodig hebben. In Zepperen kozen wij meer bepaald voor een combinatie van delen van de oude, historische gebouwen met een moderne aanbouw, dat samen een logisch en ook mooi geheel vormt.

Zo willen we de ruimtes in het ontmoetingscentrum optimaal laten gebruiken. Het ontmoetingscentrum is onder meer uitgerust met een polyvalente zaal, een lokaal voorbehouden voor jeugdvereniging KLJ, en verschillende kleine polyvalente ruimten. Verder bevat het pand allerlei technische voorzieningen, zodat er ook verschillende activiteiten van heel veel verenigingen onderdak kunnen vinden.

Sint-Genoveva
Met de bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum investeerden we zowat 1,7 miljoen euro in een project voor de bevolking van Zepperen. Een investering van en voor de Zepperenaren waarbij we van in den beginne het optimaal benutten van ruimtes voor zoveel mogelijk verenigingen voorop hebben gesteld. We gaven zo een vertrouwde plek in het hart van het dorp opnieuw een sociale betekenis ten dienste van de inwoners. De Zepperenaren hebben in primeur het gebouw ontdekt tijdens een gezellig opendeurfeest, waarop we ook de naam van het centrum onthuld hebben.

De nieuwe naam is ‘De Veva’. Dat is een afkorting van Sint-Genoveva, de patroonheilige van Zepperen waarnaar verder ook een plein en een kerk zijn vernoemd. De naam van het ontmoetingscentrum refereert zo naar de geschiedenis van het dorp, maar is anderzijds ook een welluidende alliteratie die vlot in de mond ligt en op die manier ook de laagdrempeligheid van het gebouw reflecteert.

Opening ontmoetingscentrum Zepperen