Ontdek de nieuwe toeristische gids van Sint-Truiden!

donderdag 11 maart 2021

De gloednieuwe toeristische gids van de stad Sint-Truiden is er. De gids heeft een nieuwe lay-out waardoor hij nog gebruiksvriendelijker is. De compacte gids leidt je door het gezinsvriendelijke toeristische aanbod dat helemaal in het teken staat van beleving, rijkdom in erfgoed én fruit. Verschillende QR-codes, die leuke weetjes en filmpjes onthullen, prikkelen zowel toeristen als inwoners om op pad te gaan in en rond de prachtige hoofdstad van Haspengouw.

De mooiste vakantieregio van België
Uiteraard behouden onze toeristische sterkhouders zoals de bloesems en het rijke erfgoed hun plaats in de toeristische gids. Als zesde monumentenstad van Vlaanderen heeft Sint-Truiden heel wat moois om te ontdekken én er is nog zoveel meer. Reisreporter Ben Roelants roept Haspengouw zelfs uit tot vakantieregio van het jaar!

We zijn er van overtuigd dat je in Sint-Truiden eindeloos op ontdekking kan gaan. We zetten daarom vooral in op de binnenlandse toerist die coronaveilig wil genieten van een ‘staycation’ en op zoek is naar ademruimte dicht bij huis. Onze uitgestrekte landschappen en wandelgebieden, prachtige logies en gezellige horecazaken krijgen dan ook een prominente plaats in ons aanbod. Maar ook het nieuwe LAGO Bloesembad Sint-Truiden is een troef voor sportievelingen en gezinnen met kinderen”, vertelt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.

Partners krijgen duwtje in de rug
We vinden het bovendien belangrijk dat we al onze toeristische partners dit jaar een extra duwtje in de rug geven. Vorig jaar kregen ze het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis. Daarom worden onze partners gratis in de kijker gezet in deze gloednieuwe gids. Samen met hen zetten we Sint-Truiden op de kaart als dé toeristische trekpleister van België.

Reisverslag door reisreporter Ben Roelants
Niemand minder dan reisreporter Ben Roelants ging op verkenning in en rond onze stad en maakte dé film van het jaar. Hij proefde van de smakelijkste streekproducten, ontdekte de weidse vergezichten en genoot van de gezelligheid in onze logies. Het reisverslag is een eerbetoon aan onze stad en aan de trotse, hardwerkende mensen achter al dat moois.

Ontdek de toeristische gids online of ga langs bij het Toeristisch infokantoor op de Grote Markt. 
De ontdekkingsreis van Ben Roelants kan je hier bekijken.

Meer info?

Toeristische gids Sint-Truiden 2021