Ondersteuning voor landbouwers en fruittelers bij de opmaak van schadedossiers

woensdag 6 juli 2016

Het stadsbestuur organiseert op donderdag 7 juli een infosessie voor landbouwers en fruittelers voor het indienen van schadedossiers naar aanleiding van het noodweer.

Het stadsbestuur bereidt een dossier voor om zowel de hevige regenval van 27 mei tot 19 juni als het noodweer van 23 juni te laten erkennen als ramp bij de Vlaamse regering. Op deze manier hopen wij voor landbouwers en fruittelers een tegemoetkoming te bekomen.

Om alle schadegevallen in kaart te brengen is het belangrijk dat ook elke landbouwer en fruitteler een schadedossier indient. De stad Sint-Truiden wil landbouwers en fruittelers hier maximum in ondersteunen en begeleiden.

Het is cruciaal dat elke teler die getroffen is door het noodweer een dossier indient om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming van het rampenfonds. Zo een dossier opmaken vergt de nodige kennis en begeleiding. Daarom organiseert de stad Sint-Truiden op donderdag 7 juli om 20 uur een infosessie waarop uitleg en ondersteuning wordt geboden voor het opmaken van de dossiers. Deze infosessie vindt plaats in de Academiezaal.

Voor meer info kan je steeds mailen naar noodweer@sint-truiden.be

Meer info?

Afbeelding noodweer Sint-Truiden