Nina Derwael en Tim Wellens naar de Olympische Spelen

maandag 1 augustus 2016

Truienaren Nina Derwael en Tim Wellens zijn geselecteerd voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Sint-Truiden is de thuisstad van heel wat sportmensen en –clubs die zich zowel op nationaal als internationaal vlak in de kijker hebben gewerkt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat twee Truiense sporters een ticket in de wacht sleepten voor de Olympische Spelen in Rio. Nina Derwael waagt haar kans op de turntoestellen, terwijl Tim Wellens zijn borst natmaakt om te scoren in het wegwielrennen.

De stad Sint-Truiden is bijzonder fier dat enkele van haar sportkampioenen hun dromen najagen op het grootste sportevenement van de wereld.

Niet toevallig werden beide atleten in het verleden ook gekroond tot Truiense Sportvrouw en Sportman van het jaar. Nina is nog steeds titeldrager, Tim had in 2015 de eer om zich sport-persoonlijkheid van onze stad te noemen. Ze zijn onze sportambassadeurs bij uitstek en zetten Sint-Truiden op de wereldkaart.

Wie Tim Wellens aan het werk wil zien, stemt op zaterdag 6 augustus zijn televisietoestel best af op Rio. Dan rijdt de Truiense wielrenner zijn olympische rit samen met de andere leden van het Belgische team. Nina Derwael doet zondag 7 augustus (Meerkamp Individueel) en dinsdag 9 augustus (Meerkamp Landenwedstrijd) een gooi naar de medailles.

Vlak na de Olympische Spelen, op maandag 15 augustus, ontvangen de Truienaren Tim Wellens dan al voor zijn eigen Grote Prijs, vanaf 16u op de Grote Markt. Hopelijk met een medaille!

Afbeelding Sint-Truiden Nina Derwael en Tim Wellens naar de Olympische Spelen