Week van de pleegzorg

Gepubliceerd op  donderdag 9 november 2023 om 10u
Van 10 tot en met 19 november is het Week van de Pleegzorg. Dan willen we de diversiteit aan pleeggezinnen in de kijker te zetten.

Want allemaal verschillende kinderen zoeken allemaal verschillende pleeggezinnen. Alleenstaanden, gezinnen met of zonder kinderen, holebi’s, jonge en oude mensen… Iedereen komt in aanmerking om aan pleegzorg te doen en zo een kind te helpen dat voor korte of lange tijd niet bij zijn ouders kan wonen.

Pleegzorgstad Sint-Truiden

Begin 2023 engageerde het lokaal bestuur Sint-Truiden zich als pleegzorgstad. Er zijn en worden verschillende initiatieven ontwikkeld om pleegouders te ondersteunen en pleegzorg op verschillende manieren in de kijker te zetten. Sint-Truiden telt momenteel 46 pleeggezinnen, wat relatief hoog is in vergelijking met andere Limburgse gemeenten. Dat neemt niet weg dat er in onze provincie nog altijd 85 kinderen op de wachtlijst staan. We hopen dat ze snel een warm plekje in een gezin vinden.

Jij kan ons daarbij helpen!

Oproep

Help jij de boodschap van Pleegzorg Vlaanderen te verspreiden?

Vraag dan een gratis affiche aan via www.pleegzorg.be/welkombijpleegzorg. Hang hem aan je raam tijdens de Week van de Pleegzorg. Zo eenvoudig is het om je steentje bij te dragen!

Meer weten over pleegzorg?

Surf naar www.pleegzorg.be en schrijf je in voor een digitale infosessie of een infosessie in je buurt.

Je vindt informatie over Pleegzorg Limburg op www.pleegzorglimburg.be of telefonisch op het nummer 089 84 07 60.

Je kan ook contact nemen met het Huis van het Kind Haspengouw (Gazometerstraat 7 | coördinator Femke De Bruyne | info.huisvanhetkind@sint-truiden.be)

Dankjewel pleegouders

Doe jij al aan pleegzorg? Dan willen we jou bedanken voor jouw waardevolle engagement. Je maakt een wereld van verschil in het leven van een kind. Als pleegzorgstad kunnen we dat alleen maar bewonderen. Bedankt, pleeggezin!

Thema's

Naar top