Truiens trage wegenproject staat niet stil

Gepubliceerd op  woensdag 27 maart 2024 om 08u
Het lokaal bestuur Sint-Truiden werkt aan een tragewegenplan om het netwerk te verbeteren en te versterken. Met een afgewerkt beleidskader en de lancering van een nieuwe projectwebsite zet het lokaal bestuur belangrijke stappen voorwaarts in het project Trage Wegen.

Sint-Truiden wil de komende jaren verder inzetten op de ontwikkeling van een traag netwerk, dat de gebruikers ervan via een veilige en alternatieve route van het stadscentrum naar de dorpen kan brengen. Niet alleen recreatief maar ook functioneel als woon-werkverkeer. Daarnaast wil het lokaal bestuur via de voetwegen bijkomende natuurverbindingen maken en kijken naar mogelijke bijdragen aan het klimaatrobuuster maken van ons grondgebied.

Sinds de workshops in december 2023 hebben we achter de schermen niet stilgezeten rond het project Trage Wegen. Samen met VZW Trage Wegen werd het beleidskader voor Sint-Truiden afgewerkt, een belangrijke leidraad in het nemen van beslissingen over de voetwegen. Op vrijdag 15 maart werd dit document goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen. De gemeenteraad van 25 maart 2024 keurde de voorlopige vaststelling ervan goed. De volgende stap is een openbaar onderzoek.

Trage wegen ontdekken

We starten nu met het plaatsen van een 200-tal straatnaamborden om deze wegen meer in het straatbeeld te brengen. We willen iedereen de mogelijkheid bieden om ons uitgebreide netwerk van continue en belevingsvolle trage assen voor wandelaars en fietsers te ontdekken. Door je traag te verplaatsen maak je ook makkelijker verbinding met de prachtige landschappen in Sint-Truiden.

Informeren en inspireren

De ambitie van het lokaal bestuur voor het tragewegenplan reikt ver. We willen iedereen op een eenvoudige en duidelijke manier op de hoogte houden van het project. Op woensdag 27 maart organiseren we een gratis infomarkt. Van 19u tot 21u geeft VZW Trage Wegen een toelichting in de GAZO lounge over het beleidskader, het wensbeeld en afwegingskader. Iedereen is van harte welkom om deze presentatie bij te wonen.

Het project is constant in beweging, daarom lanceren we ook de nieuwe, inspirerende website: tragewegen.sint-truiden.be. Hier vind je meer uitleg over het project, kaarttoepassingen en uiteraard veel foto’s. Ga zeker eens een kijkje nemen!

De infomarkt over Trage Wegen in Sint-Truiden vindt plaats op woensdag 27 maart van 19u tot 21u in de GAZO Lounge (Gazometerstraat 3, 3800 Sint-Truiden). De infomarkt is gratis. Inschrijven is niet nodig.

Ga naar de nieuwe website tragewegen.sintt-truiden.be 

Naar top