‘Terug naar school’-actie vraagt aandacht voor de strijd tegen honger op school

Gepubliceerd op  woensdag 6 september 2023 om 13u42
Eén jaar geleden sloegen het lokaal bestuur Sint-Truiden en vzw Enchanté de handen in elkaar om het project Brood(doos)nodig in Sint-Truiden uit te rollen. Brood(doos)nodig heeft als doel elke leerling te voorzien van een gevulde brooddoos. STVV wordt ambassadeur van het project.

Van maandag 4 september tot en met vrijdag 8 september organiseert de vzw een ‘Terug naar school’-actie. 

“Kinderen die naar school komen met een lege of weinig voedzame brooddoos ontnemen we kansen op vele vlakken. Voor die kinderen is het geen evidentie om zich te concentreren en te leren, maar ook spelen en vrienden maken is minder vanzelfsprekend met een lege maag,” zegt Kim Swyngedouw coördinator bij Enchanté

Ambassadeur met het hart op de juiste plaats

Vzw Enchanté vroeg iedere stad om ambassadeurs te zoeken voor de ‘terug naar school’-actie van het project Brood(doos)nodig. In Sint-Truiden zal STVV het hartverwarmende initiatief mee uitdragen. 

“STVV is meer dan een voetbalploeg. Wij willen - samen met de stad en de organisaties in het middenveld - ook een motor van maatschappelijke verandering in Groot-Haspengouw zijn. Door deze hartverwarmende actie te ondersteunen, bouwen we als club mee aan een regio waar iedereen zorgt voor elkaar. Voeding is levensbelangrijk voor de fysieke en mentale ontwikkeling. Dat geldt voor onze spelers, maar zeker ook voor alle schoolgaande kinderen. Daarom ondersteunen onze spelers deze actie graag als ambassadeur”, vertelt Bert Stas (brand manager bij STVV).

Het lokaal bestuur Sint-Truiden is ervan overtuigd dat armoede een belangrijke uitdaging is die het welzijn van onze inwoners en de algehele welvaart van onze regio beïnvloedt. Als lokale overheid wil het dan ook alle inspanningen ondersteunen om de armoede in onze gemeenschap uit te bannen en zelf verdere initiatieven ontwikkelen en implementeren die hulp bieden aan individuen en gezinnen die in armoede leven.

Zelf een bijdrage doneren?

Meer informatie over het project Brood(doos)nodig vind je op enchantevzw.be/nl/brooddoosnodig  of contacteer één van de deelnemende scholen in Sint-Truiden:

  • BS De Letterfant (Engelmanshoven - Gelinden)
  • BS ’t Vlindertje (Velm)
  • BS De Zonnebloem (Wilderen)
  • BS Momentum (Sint-Truiden)
  • BS De Klimop (Sint-Truiden)
  • BS Sint-Jan Berchmansschool (Sint-Truiden)
  • BS Schuttershof (Sint-Truiden)
  • Atheneum Campus Speelhof (Sint-Truiden)
Naar top