Sint-Truiden trapt 54ste carnavalsseizoen op gang

Gepubliceerd op  maandag 13 november 2023 om 09u01
En de nieuwe carnavalsprins en -prinses van Sint-Truiden zijn: Peter de Tweede en Anja de Eerste! Dat werd bekendgemaakt op zaterdag 11 november 2023: den Elfde van de Elfde, ofwel het begin van het nieuwe carnavalsseizoen.

11 november is het traditionele starschot van een wervelende reeks van bonte evenementen en kleurrijke activiteiten die toewerken naar Internationale Verloren Maandag op 12 februari 2024. 

Op zaterdag 11 november werd het 54ste carnavalsseizoen op gang getrapt met het traditionele ontsteken van de elf Latsjanen. We kijken al uit naar Verloare Moondag in februari wanneer de mooiste carnavalsstoet voor de 77ste keer door de prachtig versierde straten van Sint-Truiden zal rijden. Op geen enkele andere dag in het jaar ontvangen we meer dan 20.000 bezoekers.

De Raad van Elf heeft heel wat nieuwigheden in petto voor het 54ste carnavalsseizoen. Zo lanceren ze een app van Carnaval Sint-Truiden en in januari organiseren ze voor de allereerste keer een vrouwencarnavalszitting. De Raad heeft opnieuw een goed gevuld programma klaar staan voor onze carnavalsstad.

De start van dit carnavalsseizoen brengt eveneens een nieuwe wind binnen de Koninklijke Orde van de Commeduur, want na zes seizoenen als Opper geeft Jo Sneyers de staf door aan Ronny Koppen. 
Jo loodste zijn Raad van Elf doorheen moeilijke coronajaren en met echt creatieve en originele idee├źn zorgde hij ervoor dat de carnavalsbeleving in onze stad bleef. Jo was een echte (t)Opper. Nu hij een stapje terug zet, wil het lokaal bestuur Jo oprecht bedanken voor zijn jarenlange inzet en wenst het Ronny heel veel succes met zijn nieuwe mooie taak als Opper. We zijn klaar voor een geweldig carnavalsseizoen, het wordt een editie om nooit te vergeten!

Thema's

Naar top