Educatie voor Duurzame Ontwikkeling: ontdek de nieuwe website

Gepubliceerd op  vrijdag 2 juni 2023 om 12u20
De nieuwe website Educatie voor Duurzame ontwikkeling of kortweg EDO voorziet materiaal rond mondiale thema’s voor kleuterscholen, basisscholen en secundaire scholen in Sint-Truiden.

Eén leerlijn in Sint-Truiden voor kleuter-, lager- en secundair onderwijs

Duurzame Ontwikkeling dragen we als stad hoog in het vaandel. Duurzaamheid is zelfs één van de fundamentele pijlers van onze stad. In de praktijk wordt dit onder andere omgezet naar het stimuleren van mondiaal onderwijs, ‘op weg naar wereldburgerschap’.

Dagelijks kan je in de winkel de meest exotische producten kopen, bedrijven verhuizen naar lageloonlanden, informatie is wereldwijd beschikbaar en mensen bewegen voortdurend over de landsgrenzen heen.

Op de website van EDO vinden opvoeders, leerkrachten en docenten materiaal, inspiratie en methodieken om aan de slag te gaan met maatschappelijke veranderingen. EDO biedt waardevolle handvaten om onze kinderen en jongeren op te voeden tot ‘wereldburger’. Een ‘wereldburger’ neemt actief deel aan de samenleving en geeft er bovendien mee richting aan, want onze jongeren vormen de toekomst van Sint-Truiden.

Ga naar de website

Thema's

Naar top