All-in cultuurabonnement cultuurcentrum

Gepubliceerd op  donderdag 6 juni 2024 om 15u59
CC de Bogaard pakte een jaar geleden uit met een primeur voor Vlaanderen: een all-in abonnement waarmee bezoekers voor een vast bedrag het hele seizoen alle voorstellingen mochten bijwonen. Vanaf 6 juni biedt de Bogaard de formule opnieuw aan bij de start van het nieuwe seizoen.

Het experiment met all-in cultuurabonnementen ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het Truiense cultuurcentrum is nu afgelopen en uit de evaluatie blijkt dat het aantal vaste bezoekers fors gestegen is. CC de Bogaard pakte een jaar geleden uit met een primeur voor Vlaanderen: een all-in abonnement waarmee bezoekers voor een vast bedrag het hele seizoen alle voorstellingen mochten bijwonen. Vanaf 6 juni biedt de Bogaard de formule opnieuw aan bij de start van de ticketverkoop voor het nieuwe cultuurseizoen 24-25.

Meer toeschouwers

De nieuwe abonnementsformule werd gelanceerd om de zalen weer vol te laten lopen na de moeilijke coronajaren. Het publiek heeft hier bijzonder enthousiast op gereageerd. De zaalbezetting steeg met gemiddeld twintig procent. Een groot aandeel van die stijging komt van de nieuwe abonnees. Het aantal toeschouwers dat 5 of meer voorstellingen per seizoen bijwoonde, verviervoudigde zelfs. En niet onbelangrijk: het experiment was budgettair ook gezond.

Op ontdekking

Dit abonnement verleidt toeschouwers om ook voorstellingen en concerten bij te wonen die net iets minder voor de hand liggen. Zo bouwen we aan een publiek voor jong talent dat nog niet zo gekend is, of voor genres die onterecht als moeilijker gezien worden, zoals klassiek en jazz. We verlagen de drempel, het publiek experimenteert zonder risico, heeft een succeservaring en breidt zijn comfortzone uit.

Nieuw programma

Abonnees kunnen vrij tickets kiezen uit alle 85 voorstellingen. Het all-in abonnement kost 164 euro en is vanaf 6 juni te koop via de website van CC de Bogaard of bij de UiTbalie in het cultuurcentrum. Wie jonger is dan 26 op het moment van aankoop, betaalt 87 euro. Het programma voor seizoen 24-25 wordt eveneens 6 juni bekendgemaakt; online op debogaard.be en via de gratis seizoensbrochure die je kan afhalen bij de UiTbalie in het CC of bij de balie van de dienst Toerisme of het stadskantoor.

Naar top