Aangepaste verkeersregeling n.a.v. privé project 'Tuin der broeders'

Gepubliceerd op  dinsdag 30 april 2024 om 10u
Voor de private werken van het project 'Tuin der Broeders' wordt een aangepaste verkeersregeling getroffen in de Hamelstraat en Ridderstraat vanaf maandag 6 mei. Lees hier meer!

Bouwheer Gilen Bouwprojecten start op maandag 6 mei 2024 met de bouw van het project 'Tuin der Broeders' op de site grenzend aan de Ridderstraat. De werken zullen ongeveer drie jaar duren.

Voor het uitvoeren van deze werken kreeg de bouwheer toelating van het lokaal bestuur Sint-Truiden voor een aangepaste verkeersregeling tijdens de duur van de werken. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk om de bereikbaarheid van de werf voor het werftransport te garanderen.

De verkeersregeling wordt vanaf maandag 6 mei als volgt aangepast:

  • Hamelstraat: de rijrichting wordt omgekeerd en fietsverkeer in de tegenrichting wordt verboden
  • Ridderstraat: invoering van eenrichtingsverkeer van de Schepen Dejonghstraat richting de Hamelstraat

De werken mogen plaatsvinden tussen 7u en 22u zonder een vergunning voor nachtlawaai. De aannemer dient zich ook te houden aan het charter werftransport, wat inhoudt dat er geen transporten mogen plaatsvinden tijdens de begin- en einduren van de school voor de veiligheid van de schoolgaande kinderen/jeugd.  

Bouwheer Gilen Bouwprojecten heeft de verantwoordelijkheid omwonenden op de hoogte te houden van de werken. Buurtbewoners, handelaars of scholen (medewerkers en/of ouders) met vragen of opmerkingen over het verloop van de werf kunnen terecht op een centraal e-mailadres: info@vanderstraeten.be.

Naar top