Nieuwe verkeersmaatregelen vanaf woensdag 1 februari

woensdag 1 februari 2023

Vanaf woensdag 1 februari gelden er een aantal nieuwe verkaarsmaatregelen in het centrum en in de omgeving Nieuw Sint-Truiden.

 

Eénrichtingsverkeer Stenaertberg

Vanaf woensdag 1 februari 2023 geldt er éénrichtingsverkeer in Stenaertberg richting Houtmarkt naar Abdijstraat. Er is een verbod op parkeren en stilstaan (dit kadert binnen een proefproject rond schoolstraten en schoolomgevingen). 

Het fietsverkeer mag zich in de twee richtingen door de straat bewegen. Er is een duidelijke fietssuggestiezone met fietslogo’s op de rijbaan aangebracht.

 

Eénrichtingsverkeer R. Lambrechtsstraat

Vanaf woensdag 1 februari 2023 is enkel éénrichtingsverkeer toegestaan in de R. Lambrechtsstraat. Deze maatregel blijft gedurende 3 maanden van kracht en wordt daarna geëvalueerd. Het is een testperiode waarin de verkeersdruk in de zone wordt bestudeerd. 

Begin januari werden nulmetingen uitgevoerd. Deze metingen worden in april herhaald. Zo kunnen we nagaan wat het effect is van de invoering van het éénrichtingsverkeer op deze en naburige straten.

 
Invoering blauwe zone omgeving Nieuw Sint-Truiden

Ook vanaf woensdag 1 februari 2023, wordt de blauwe zone ingevoerd in de omgeving Nieuw Sint-Truiden. De buurtbewoners spraken zelf hun voorkeur uit voor de invoering van de blauwe zone, dit gebeurde tijdens verschillende buurtvergaderingen.

Praktisch
Deze blauwe zone zal vanaf 1 februari van toepassing zijn in volgende straten: Boomgaardenstraat (deel tussen Fabriekstraat en knip), Fabriekstraat, Volmolenweg (deel tussen Fabriekstraat en paaltjes), Viaductstraat, Gorsemweg (deel tussen deel tussen de Diestersteenweg en de R. Lambrechtsstraat), Ridders de Menten de Horneplein, Hoveniersstraat (deel tussen Gorsemweg en Viaductstraat, Plantenstraat, Tiensesteenweg (deel tussen rotonde Stayen en Gazometerstraat).

Parkeerschijf

Binnen deze zone moeten alle bestuurders van een voertuig de parkeerschijf gebruiken. Dit telkens van maandag tot en met zaterdag, tussen 9 en 18 uur. De parkeerschijf moet duidelijk zichtbaar achter de voorruit liggen. De maximum parkeertijd is 2 uur.

Bewonerskaarten

De bewoners zelf kunnen hun bewonerskaart leggen. Heb je deze nog niet? Spring dan even binnen bij de Parkeerwinkel (Gazometerstraat 13, 3800 Sint-Truiden, T 011 87 28 82 | parkeerwinkel@sint-truiden.be ).

Meer info?

Stenaertberg