Nieuwe bivakzone in Kerkom

maandag 3 juni 2019

Sinds vorig weekend kan je in Sint-Truiden kamperen. De stad Sint-Truiden heeft in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos een avontuurlijke bivakzone in Kerkom ingericht. Hiermee komt het stadsbestuur tegemoet aan een belangrijk programmapunt uit het kindercharter van de Truiense kinderraad en heeft de hoofdstad van Haspengouw er meteen een toeristische troef bij. 

Kamperen in Haspengouw
Voor wie houdt van natuur en avontuur kan sinds 1 juni 2019 in Haspengouw terecht op één van de zeven paalkampeerplaatsen langs het wandel- of fietsroutenetwerk. De gloednieuwe kampeerplaats in Kerkom (bij de kruising van de Hoekstraat en de Borloweg)  is er daar ééntje van. Hier kunnen toeristen, maar ook jeugdverenigingen volop genieten van wat de natuur te bieden heeft. De paalkampeerplaatsen zijn basic ingericht met een platform waar je een tentje op kan zetten, een composttoilet en een handpomp met stromend water. De rest voorzie je zelf. De locatie is enkel te voet of met de fiets bereikbaar, auto’s worden niet toegelaten. Op enkele plaatsen kan je ook een kampvuurtje maken.

Kampeerpakket
Deze bivakzone is een locatie in de natuur waar het toegelaten is om te kamperen. Omdat ze enkel met de basisvoorzieningen uitgerust zijn, kwam de Kinderraad op het idee om een kampeerpakket aan te bieden aan de geïnteresseerde avonturiers. Om het kampeerders zo aangenaam mogelijk te maken wordt er een kampeerpakket ter beschikking gesteld bij de dienst Jeugd van de stad Sint-Truiden. In dit pakket zitten een pomp, plastiek borden en bestek, een zaklamp, een EHBO-kit en nog veel meer leuke en handige items die elke kampeerder bij de hand moet hebben. Er wordt een waarborg van 50 euro gevraagd die de teruggegeven wordt wanneer de materialen in goede staat opnieuw ingeleverd worden.

Meer info over het kampeerpakket en de bivakzone?

Meer info?

Kinderraad opent bivakplaats