Nieuw geboorteloket in Sint-Trudo Ziekenhuis

vrijdag 28 oktober 2022

Vanaf vrijdag 28 oktober krijgen ouders in Sint-Truiden de mogelijkheid om de geboorteaangifte van hun nieuwste spruit rechtstreeks te regelen in het Sint-Trudo Ziekenhuis. Als ze hiervoor kiezen, maakt de vroedvrouw een afspraak bij het nieuwe geboorteloket. Daar zal een medewerker van de burgerlijke stand op vaste tijdstippen in de week de kersverse ouders ondersteunen bij de aangifte.

Als ouder ontvang je na de bevalling een attest van de arts of vroedvrouw. Daarmee dien je de geboorte binnen de 15 dagen te melden bij de burgerlijke stand van de geboorteplaats. In Sint-Truiden gebeurt dit momenteel enkel via een afspraak bij het stadskantoor. Daar wordt de geboorteakte voorbereid en ontvangen de ouders een aantal formulieren en attesten voor het ziekenfonds en andere aanvragen. Met het gloednieuwe geboorteloket in het Sint-Trudo Ziekenhuis biedt het lokaal bestuur kersverse ouders vanaf 28 oktober een eenvoudigere oplossing. Het loket is er elke dinsdag en vrijdag van 9 tot 12u open.

Pril familiegeluk

Met een pasgeboren baby in huis is de verplaatsing naar het stadskantoor lang niet altijd vanzelfsprekend.Met het geboorteloket willen we kersverse ouders de mogelijkheid geven om de aangifte van de geboorte van hun kind rechtstreeks in het ziekenhuis af te handelen. Dat is veel praktischer. We besparen op die manier de ouders een trip naar het stadskantoor zodat ze maximaal kunnen genieten van het prille familiegeluk.

Een echte gezinsstad

Ouders die rechtstreeks aangifte doen bij het geboorteloket krijgen precies dezelfde ondersteuning als wie zich aanmeldt in het stadskantoor. Sint-Truiden is een echte gezinsstad met een sterk aanbod voor jonge gezinnen: flexibele en betaalbare kinderopvang, veilige speelpleinen, projecten rond huiswerkbegeleiding, stimulerende gezinsactiviteiten… Het nieuwe loket in het Sint-Trudo Ziekenhuis is hierop een mooie aanvulling.

Service in het ziekenhuis

Het team van de materniteit in Sint-Trudo is heel blij met de komst van het geboorteloket. Voor onze mama’s en papa’s is het zeker een mooie service dat zij hier meteen in het ziekenhuis de aangifte voor hun kindje al in orde kunnen brengen. Het kan gewoon tussendoor in de periode dat ze hier toch heel wat uurtjes spenderen en op maat van de slaapjes en voedingsmomenten van hun baby.

 

Het geboorteloket in het Sint-Trudo ziekenhuis vind je in de inkomhal links. Het geboorteloket is elke dinsdag en vrijdag van 9-12u geopend. De geboorteaangifte kan natuurlijk ook nog gewoon in het stadskantoor gebeuren. In dat geval maken de ouders zelf een afspraak via de online afsprakenmodule of telefonisch via het Contactcenter.

 

Meer info?

Geboorteloket