Nieuw in de bib in april

donderdag 6 april 2017

Heb je wat vrije tijd deze paasvakantie? Spring dan zeker eens binnen in de bibliotheek. Daar liggen weer heel wat leuke nieuwe dingen voor je klaar. 

Liedjes van vroeger (cd)
Bobbejaan Schoepen, Tony Corsari, Louis Neefs en Rocco Granata zijn maar enkele namen die je doen wegdromen bij deze zalige liedjes van vroeger.

Jonge wolven - Michel Folco, Pierre Makyo, Federico Nardo (strip volwassenen)
Maart, 1736. Op het landgoed Racleterre zet Apolline Tricotin een vijfling op de wereld: Clodomir, Pépin, Dagobert, Clotilde en Charlemagne. Wanneer hun vader bezwijkt aan hondsdolheid en hun moeder niet veel later sterft, beslist een familieraad om de vijfling uit elkaar te halen. Charlemagne, de laatstgeborene en meest begaafde van de vijf, blijkt ook een bijzondere gave te ontwikkelen: hij is in staat om met dieren te praten.

The Red Turtle (dvd)
Uit de samenwerking tussen de Nederlandse Oscarwinnende regisseur Michael Dudok de Wit en de legendarische Japanse animatiestudio Ghibli, vloeide deze prachtige, tijdloze instant classic die wereldwijd harten verovert. Aan de hand van het verhaal van een schipbreukeling die aanspoelt op een onbewoond eiland, vertelt The Red Turtle op een wonderlijke manier over de mijlpalen in een mensenleven.

De liedjesatlas - 24 wereldliedjes - Koos Meinderts & Annette Fienieg (jeugdboek)
De liedjesatlas is een verrassende bundel kinderliedjes van Afrika tot Azië, schitterend geïllustreerd door Annette Fienieg. Koos Meinderts vertaalde en bewerkte populaire liedjes uit onder andere Rusland (De blauwe trein), China (De krantenjongen), de Verenigde Staten (Juf Lisa kreeg een baby), Suriname (Lekker koken) en Nieuw-Zeeland (Ik ben zo blij met mij).

Meer info?

afbeelding nieuw in de bib april 2017