Nieuw besluit gouverneur aangaande inzetten van seizoenarbeiders die zich inschrijven in de provincie Limburg.

woensdag 19 augustus 2020

De waarnemend gouverneur van Limburg heeft een nieuw politiebesluit uitgevaardigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan bij het inzetten van seizoenarbeiders in onze provincie. 

 

Deze maatregelen gelden vanaf woensdag 19 augustus 2020 tot en met woensdag 30 september 2020.
 
We geven hieronder een overzicht van de maatregelen:  

  1. Seizoenarbeiders afkomstig uit het buitenland die afkomstig zijn uit een land dat door het ministerie van Buitenlandse Zaken de kleurcode ORANJE OF ROOD krijgt en die zich inschrijven in de provincie Limburg moeten zich meteen bij aankomst in de provincie laten testen op coronavirus COVID-19 en in afwachting van het resultaat in quarantaine gaan.
  2. De werkgevers kunnen bij aanvang en nadien op regelmatige basis de temperatuur nemen van hun ingeschreven seizoenarbeiders met inachtneming van de regels van het sociaal overleg en bij verhoogde temperatuur of duidelijke ziektesymptomen meteen een arts raadplegen. 
  3. De seizoensarbeiders moeten in dezelfde, vaste groepen van maximaal 10 personen worden tewerkgesteld. Indien er bij iemand uit de groep een hoge temperatuur wordt vastgesteld of er een duidelijk vermoeden van besmetting is, moet de hele groep afgezonderd worden in afwachting van het testresultaat.

Je kan het volledige besluit hier downloaden.

 

Dit besluit vervangt het politiebesluit van 31 juli 2020.

Meer info?

appels pallox