Neem plaats achter het stuur van een innovatieve rijsimulator

vrijdag 17 februari 2017

Sint-Truiden maakt als eerste Limburgse stad werk van slimme parkeerroutes. Het stadsbestuur slaat hiervoor de handen in elkaar met de Universiteit Hasselt (UHasselt).

Om onze wegsignalisatie beter af te stemmen op het rijgedrag van onze inwoners en bezoekers, laten we een groep testpersonen een route afleggen in een rijsimulator.

Via deze technologie brengen we in kaart hoe zij het traject afleggen en waar ze tijdens het rijden naar kijken. Met deze resultaten kunnen we de wegsignalisatie beter afstemmen op het gedrag van de bestuurders. Opstoppend verkeer is zo voorgoed verleden tijd.

Hierbij hebben we ook jouw hulp nodig. We zijn op zoek naar vrijwilligers die in de rijsimulator willen plaatsnemen. Iedereen kan zich hiervoor kandidaat stellen, of je nu jong bent of oud, Truienaar of niet-Truinaar.

De testsessies vinden plaats op het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) van de UHasselt

Wij leggen een gratis taxidienst in, waarmee we je vanuit het stadskantoor met onze elektrische auto’s tot aan de campus brengen. Voor alle deelnemers voorzien we bovendien een leuk presentje.

Help jij ons om de parkeerroutes in Sint-Truiden te verbeteren? Schrijf je dan hier in. Let wel op: de plaatsen zijn beperkt. Op basis van alle inschrijvingen stellen we een zo divers mogelijke groep testpersonen samen.

Rijsimulator Sint-Truiden UHasselt