Mister Gay Belgium-kandidaat Dieter Celis schildert Truiens zebrapad in de kleuren van de regenboog

vrijdag 17 mei 2019

Naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie schildert Sint-Truiden één van de zebrapaden in de stad in de kleuren van de regenboog. Dieter Celis, Truienaar en de enige Limburgse kandidaat voor Mister Gay Belgium, huldigde de wegmarkering symbolisch in. Op drie locaties in het centrum wappert daarnaast ook de regenboogvlag.  

Op de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT), op 17 mei, wordt wereldwijd een sterk signaal gegeven tegen homohaat. Ook het stadsbestuur van Sint-Truiden neemt die dag enkele acties om het maatschappelijke probleem extra onder de aandacht te brengen.

Dit jaar laten we zowel aan het stadskantoor, het stadhuis op de Grote Markt als het Europaplein de regenboogvlag wapperen. Daarnaast wordt voor de gelegenheid ook onze Abdijtoren roze uitgelicht. Hiermee geven we een signaal dat we moeten blijven strijden voor aanvaarding van holebi’s en transgenders en tégen discriminatie van deze mensen.

Verdraagzaamheid en respect
Om deze boodschap extra kracht bij te zetten, kregen voor de gelegenheid ook de strepen van een zebrapad in de stad de kleuren van de regenboog.

Het zebrapad op de Prins Albertlaan ter hoogte van de hoek met het stationsplein heeft vanaf vandaag rode, oranje, gele, groene, blauwe en paarse lijnen. Op deze locatie passeren heel veel mensen, zodat de boodschap van verdraagzaamheid en respect voor holebi’s en transgenders dit jaar zeker niemand hoeft te ontgaan.

Zelfdoding en depressie
Want dat geaardheid niet in je koude kleren kruipt, kan ook Dieter Celis bevestigen. De 19-jarige Truienaar dingt als enige Limburger mee naar de titel van Mister Gay Belgium. Hiermee wil hij het taboe rond zelfdoding en depressie bij de LGTBQ+gemeenschap helpen doorbreken. Hij heeft namelijk zelf ondervonden wat deze duistere gedachten met iemand kunnen doen. En hoewel hijzelf nu ambassadeur wil zijn voor de Truiense holebi’s, blijven vele anderen vaak jarenlang vertwijfeld over hun geaardheid. Dat kan soms helaas desastreuze dingen teweegbrengen. Dat verdoken probleem wil hij met zijn deelname aan Mister Gay Belgium bespreekbaar maken.

Iedereen die Dieter Celis wil steunen of vindt dat de enige Limburgse kandidaat de verkiezing van Mister Gay Belgium moet winnen, kan nog tot eind deze maand zijn stem uitbrengen via outtv.be. Op zaterdag 1 juni wordt bekendgemaakt wie komend jaar de overwinnaarssjerp mag omspannen.

Meer info?

Mister Gay Belgium-kandidaat Dieter Celis schildert  Truiens zebrapad in de kleuren van de regenboog