Minderbroederssite wordt vaccinatiecentrum: centraal gelegen en vlot bereikbaar

woensdag 13 januari 2021

Binnenkort worden de 56.000 inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken gevaccineerd in de Minderbroederssite in Sint-Truiden. Deze grote site staat momenteel vrij en is goed onderhouden en beschikbaar. Ze kan snel en eenvoudig ingericht worden om tot het einde van het jaar dienst te doen als vaccinatiecentrum.

De grootte en functionele vereisten voldoen aan de richtlijnen van de Vlaamse overheid. De Minderbroederssite ligt in het centrum van de stad en is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Verder zal er voldoende parkeergelegenheid voorzien worden. Zo zal het Minderbroedersplein exclusief ingericht worden als parkeerruimte voor mensen die met de wagen naar het vaccinatiecentrum komen. Zij zullen hier gratis gedurende de duur van hun vaccinatie kunnen parkeren. Een aangepaste signalisatie en verkeersgeleiding zal zorgen voor een vlotte doorstroom naar en van de parking.

Zeven dagen op zeven / vrijwilligers
Van zodra de vaccins er zijn is het de ambitie om zeven dagen op zeven te vaccineren.

Om 4 vaccinatielijnen tegelijk actief te hebben, is er heel wat medisch personeel nodig. Samen met de eerstelijnszone Haspengouw zullen we op zoek gaan naar medewerkers. Ondertussen hebben al verschillende inwoners zich opgegeven als vrijwilliger om mee te helpen in het centrum. Mensen met een medische achtergrond kunnen zich opgeven als vrijwilliger om mee te werken in het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden via ons online inschrijvingsformulier.

Samenwerking
De burgemeesters Dries Deferm (Nieuwerkerken), Patrick Lismont (Gingelom) en Veerle Heeren (Sint-Truiden) engageren zich in samenwerking met de eerstelijnszone Haspengouw (dokter Vandervelden) om al hun inwoners vlot en volgens de Vlaamse richtlijnen de volgende maanden te vaccineren.

Meer info?

Minderbroederssite Sint-Truiden