Meer ruimte voor zomerterrassen rond Onze-Lieve-Vrouwekerk ’s avonds en in het weekend

woensdag 9 mei 2018

Om de ervaring van de horecabezoekers tijdens de zomermaanden nog leuker te maken, zullen de Plankstraat en de Ridderstraat voor bepaalde periodes afgesloten worden voor het verkeer. Zo maken we van de volledige zone rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk een echte belevingsplek, waar mensen ongestoord kunnen genieten.

In de periode van donderdag 10 mei 2018 tot en met zaterdag 15 september 2018 kan je op volgende momenten niet met de wagen door delen van de Ridderstraat en de Plankstraat:
§ op weekdagen: van maandag tot en met donderdag, van 17u30 tot middernacht;
§ in het weekend: van vrijdag om 17u30 tot zondag om middernacht.

Concreet betekent dit dat de Ridderstraat tijdens die periode doodlopend wordt vanaf de Hamelstraat. De Plankstraat wordt dan afgesloten ter hoogte van de Groenmarkt en kan je dus niet meer bereiken vanuit de Luikerstraat. De parkeerplaatsen aan de buitenzijde van de Groenmarkt (bovenaan de trappen, kant Onze-Lieve-Vrouwekerk) blijven wel bereikbaar via de Luikerstraat.

Het parkeerterrein in het midden van de Groenmarkt, is voortaan enkel nog bereikbaar via de Diesterstraat, en dit via een nieuwe toegang ter hoogte van het stadhuis. Langs daar kan je de parking ook weer verlaten, richting Zoutstraat.

Wijziging in- en uitrijden parkeerterrein binnenzijde Groenmarkt
Voortaan kan je het parkeerterrein aan de binnenzijde van de Groenmarkt enkel nog bereiken via de Diesterstraat, en dit via een nieuwe toegang ter hoogte van het stadhuis. Langs daar kan je de parking ook weer verlaten, richting Zoutstraat.

De parkeerplaatsen aan de buitenzijde, langs de Onze-Lieve-Vrouwekerk blijven bereikbaar via de Luikerstraat.

Sint-Truiden, Terrasstad
Wat onze stad echt bijzonder maakt, is de manier waarop mensen hier ontvangen worden. De hartelijkheid en professionaliteit van onze voornaamste gastheren - zij die de mensen serveren - maakt dat bezoekers zich hier welkom voelen en graag terugkomen. Nu het mooie weer aanbreekt, is het tijd om te benadrukken waar de Truienaren kampioen in zijn: genieten van een gezellig terrasje. Want Sint-Truiden is zien en gezien worden. En vandaar de nieuwe campagne die de komende weken Truienaars, Haspengouwers en wereldburgers zal uitnodigen om mee te genieten van de gezelligste terrassen in de binnenstad en de deelgemeenten.

Meer info?

Meer ruimte voor zomerterrassen rond Onze-Lieve-Vrouwekerk ’s avonds en in het weekend