Meer dan 300 inschrijvingen voor 42ste Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden

zondag 21 januari 2018

Op zaterdag 20 januari 2018 werden de winnaars van de Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden bekendgemaakt in cultuurcentrum de Bogaard. De wedstrijd is een jaarlijkse traditie, met drie prijzen in twee categorieën.

De Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden richten zich naar nieuw talent en niet-gevestigde auteurs. Ze zijn een barometer voor succesvolle dichters en schrijvers in Vlaanderen én Nederland. Prijswinnaars duiken geregeld op in de laureatenlijsten van andere schrijfwedstrijden of breken nadien door als professioneel auteur.

De wedstrijd kon dit jaar opnieuw rekenen op veel belangstelling. Voor de poëzieprijzen werden 222 inzendingen genoteerd, voor de kortverhalenwedstrijd ontvingen we 86 kandidaturen. Het gros van de deelnemers zijn natuurlijk Belgen en Nederlanders, maar er deden ook schrijvers van andere landen mee. We kregen zelfs verhalen toegestuurd uit de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten en de Filipijnen.

Dit keer kwam de jongerenpoëzietrofee, een cheque van 200 euro, toe aan Rand Helawi uit Wemmel voor haar  gedicht ‘Dyade’. De tweede prijs ging naar Tyco Scholten uit Nederland voor ‘Aldus sprak Zarathoestra’.

De 42ste Guido Wulms-poëzieprijs – naar de gelijknamige Truiense publicist – werd toegekend aan Jana Arns uit Sint-Niklaas voor ‘Negen’. Zij ontving hiervoor een geldprijs van 500 euro.

Literaire prijzen