Meer dan 150 actieve senioren trappen sporteljaar op gang

vrijdag 24 januari 2020

Op donderdag 23 januari ging het Truiense sporteljaar van start. Meer dan 150 actieve senioren bliezen verzamelen in sportcomplex Sint-Pieter om kennis te maken met het nieuwe sportaanbod dat helemaal op hun maat werd afgestemd.

Lichaamsbeweging is belangrijk. Dat is voor iedereen zo en zeker voor 60-plussers. Sporten zorgt dat je actief blijft en dat je gewrichten soepel blijven. Kortom: het houdt je jong.

Sint-Truiden biedt daarom tal van sportieve activiteiten aan voor inwoners op iets gevorderder leeftijd. Wandelen, fietsen, bowling, fitness, allerlei soorten yoga, aquagym, spinning,…: zelfs wie met pensioen is, heeft het moeilijk om een keuze te maken uit deze gevarieerde waaier.

Tijdens de kick-off van het sporteljaar konden de Truiense senioren proeven van het allerbeste uit dit sportgamma. Na een dynamische opwarming en tal van uitdagende workshops, was er uiteraard tijd om samen na te genieten – en uit te blazen – met een guilty-free stukje Haspengouwse taart.

Bewuste keuze
Het lokaal bestuur van Sint-Truiden heeft er ook bewust voor gekozen om te investeren in een uitgebreid sportelaanbod, met zelfs actieve sportdagen, lange fietstochten en zomertrekkings. 

Onze bevolking vergrijst. Dat is geen typisch lokaal fenomeen. Tegelijkertijd gebeurt dat in Sint-Truiden aan een tempo dat hoger ligt dan het Vlaamse gemiddelde. Dat is een actuele uitdaging, waar de stad op meerdere terreinen rekening mee houdt. De keuze voor een goed en afwisselend sportprogramma past daar helemaal in.

Meer info?

afbeelding opening sporteljaar