LGBT+

Lumi: 0800 99 533
Lumi luistert naar iedereen met vragen over holebiseksualiteit en gender. Ook ouders, leerkrachten, hulpverleners, ... kunnen bij ons terecht voor een luisterend oor of informatie.
Bij Lumi wordt geluisterd zonder vooroordelen. Geen enkele overtuiging of levenswijze wordt hoger ingeschat dan een andere. Objectiviteit, luisterbereidheid en correctheid staan centraal. Wat verteld wordt, blijft tussen de oproeper en de vrijwilliger. Als je vragen hebt over de anonimiteit van je mail, kijk dan hier op de website. Lumi is telefonisch bereikbaar (0800 99 533) op maandag en woensdag van 18u30 tot 21u30. Chatten kan op maandag, woensdag en donderdagavond tussen 18u30 en 21u30. Je vindt ook veel informatie op de website van Lumi.

Waar kan je terecht bij een geval van discriminatie?
Informatie over waar iemand terecht kan in gevallen van Ldiscriminatie, vind je op deze website

Transgender Infopunt
Alle info vind je terug op deze website: www.transgenderinfo.be.
Het infopunt is op het gratis nummer 0800 96 316 bereikbaar, of per mail op contact@transgenderinfo.be. Je kan ook online een afspraak maken.

Je voornaam en geslachtsregistratie aanpassen bij de burgerlijke stand?
Meer info vind je in de brochure 'Je voornaam en geslachtsregistratie aanpassen bij de burgerlijke stand' op de website van Het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

Regenbooghuis Limburg
Regenbooghuis Limburg is hét Limburgs aanspreekpunt rond seksuele en genderdiversiteit en de warme thuishaven voor de Limburgse regenbooggemeenschap.We ondersteunen de aangesloten regenboogverenigingen, sensibiliseren, informeren en vormen onze vrijwilligers, de verenigingen en de Limburgse gemeenschap.Regenbooghuis Limburg is ook de fysieke locatie waar alle verenigingen terecht kunnen voor hun activiteiten en waar holebi’s, transgenders en sympathisanten elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer.

Regenbooghuis Limburg vzw
Meldertstraat 38, 3500 Hasselt
+32 (0)471/252 197
www.regenbooghuislimburg.be
Info@regenbooghuislimburg.be

Hulplijnen
Zit je met vragen of wil je een babbel zonder vooroordelen? Neem dan contact op met één van deze hulplijnen: AwelTele-OnthaalZelfmoordlijnDruglijn, Stop it now.

çavaria?
Wat is çavaria?

Çavaria inspireert, stimuleert en ondersteunt verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit. Ze streeft het welzijn na en komt op voor de rechten van homo's, lesbiennes, bi's en transgenders in alle aspecten van het dagelijkse leven.

Çavaria is een koepel van meer dan 120 aangesloten verenigingen. Die krijgen ondersteuning, inspraak en vorming aangeboden en vormen samen de holebi- en transgendergemeenschap. Daarnaast richt een gelijkekansenwerking zich tot de brede maatschappij. Çavaria komt op voor holebi's en transgenders door te werken op het structurele niveau. Çavaria voert campagne, informeert, sensibiliseert, lobbyt en opinieert. ZiZo-magazine is het uithangbord van çavaria, op papier en online.

Meer info vind je op de website van çavaria.

ZiZo tijdschrift
ZiZo is het online LGBTI+-magazine van çavaria.  ZiZo brent artikels over holebi’s, queers, trans en intersekse personen. 

Het digitaal magazine brengt nieuws over politiek en cultuur, straffe standpunten, stevige interviews, recensies, uitgangstips enz.

Meer info vind je op de website van het magazine.