Laat de bladeren maar vallen

dinsdag 10 oktober 2017

Heb jij in de herfst ook last van vallende bladeren? Geen probleem, de stad zorgt voor bladkorven waar de inwoners de bladeren in kunnen deponeren.

In heel wat straten in onze stad staan bomen. Die zorgen voor schaduw en gezelligheid in de lente en zomer, maar in de herfstperiode zijn hun vallende bladeren soms nogal lastig. Iedere inwoner is verplicht om voor haar of zijn eigen deur alles netjes te houden, maar de stad wil niet dat de bladeren van de bomen op openbaar domein extra kosten voor de inwoners met zich meebrengen. Daarom plaatsen wij bladkorven waarin je deze bladeren kan deponeren.

Bovendien trekt de dienst Reiniging er wekelijks op uit met de veegmachine om bladeren op te ruimen op plaatsen waar ze effectief voor hinder zorgen. Hier vind je een overzicht van de straten.
Wist je dat je bladeren ook kan gebruiken om te composteren? Bladeren zijn immers goed structuurmateriaal om te mengen met ander materiaal zoals gras en groente- en tuinafval. Voor meer informatie over thuiscomposteren kan je terecht bij de groenambtenaar, 011 70 15 66.

Meer info?

Bladkorven in Sint-Truiden