Koningin Mathilde brengt bezoek aan Eurofleurs

woensdag 13 september 2017

Op vrijdag 15 september woont Koningin Mathilde het Europese Kampioenschap voor Jonge Floristen bij. Na een bezoek aan de Minderbroederskerk maakt Hare Majesteit een wandeling naar het oud stadhuis. Op de Grote Markt wordt ze feestelijk onthaald door Truiense kinderen.

Komend weekend zijn de ogen van de internationale bloemistenwereld op Sint-Truiden gebrand. De hoofdstad van Haspengouw is het decor van Eurofleurs. Dat is het EK voor Jonge Floristen, dat om de vier jaar een andere Europese stad aandoet.

Terwijl de tien kandidaten zich op hun deelname voorbereiden, maakt Sint-Truiden zich op voor een hoge gast. Hare Majesteit Koningin Mathilde brengt op vrijdag 15 september een bezoek aan de wedstrijdlocatie. Om 14u30 start ze haar visite in de Minderbroederskerk. Om 15u15 maakt ze over de Grote Markt een wandeling naar het oud stadhuis. Daar loopt het bezoek om 15u45 ten einde.

Tijdens haar wandeling wordt Hare Majesteit opgewacht door maar liefst 1.500 kinderen uit negen Truiense scholen. Zij vormen een erehaag en zullen de koningin begroeten met zonnebloemen en Belgische vlagjes. Hierna wordt de Koningin verwelkomd in het stadhuis, waar ze kan kennismaken met drie lokale bloemisten die er speciaal voor haar bezoek een unieke creatie tentoonstellen.

Koningin Mathilde steekt rond 15u15 langs het Minderbroedersplein de Grote Markt over. De Grote Markt wordt vanaf 12u afgesloten voor het verkeer, maar blijft wel te voet bereikbaar. De route die Hare Majesteit aflegt, wordt via nadarhekken afgesloten. Van daarachter kunnen inwoners en bezoekers een kijkje komen nemen.

Meer info?

Afbeelding Eurofleurs bezoek Koningin Mathilde