Koningin Mathilde bezoekt Eurofleurs in Sint-Truiden

vrijdag 15 september 2017

Koningin Mathilde heeft op vrijdag 15 september een bezoek gebracht aan het Europees Kampioenschap voor Jonge Floristen (Eurofleurs) in Sint-Truiden. In de Minderbroederskerk heeft Hare Majesteit kennisgemaakt met de juryleden en de tien internationale deelnemers. 

Zonnebloemen
Van de kerk ging het naar de Grote Markt. Daar werd Hare Majesteit opgewacht door 1.500 Truiense kinderen, die haar verwelkomden met zonnebloemen en Belgische vlagjes. Tot slot maakte de koningin in het oud stadhuis kennis met drie lokale bloemisten, die er hun mooiste creaties tentoonstelden.

Koningin Mathilde kwam naar Sint-Truiden ter gelegenheid van Eurofleurs. Dat vindt om de vier jaar plaats in een andere stad in Europa. Zaterdagavond 16 september nemen de kandidaten het tegen elkaar op tijdens de wedstrijdavond. Met vijf themastukken proberen ze ieder de jury te imponeren.

Alle uithoeken van het land
Zondag 17 en maandag 18 september is het evenement ook toegankelijk voor het brede publiek. Naast de minderbroederssite worden dan ook Kapel De Waterhond, de Sint-Gangulfuskerk, de Sint-Martenkerk en het oud stadhuis uiterst vakkundig in de bloemetjes gezet. De locaties worden onderhanden genomen door floristen uit alle uithoeken van het land.

Antwerpse bloemenkunstenaars nemen De Waterhond voor hun rekening. Een delegatie uit Luik, Namen en Luxemburg tovert de Sint-Martenkerk om tot een bloemenparadijs, terwijl bloemisten uit Henegouwen en Waals-Brabant de Sint-Gangulfuskerk decoreren. Het stadhuis wordt versierd door onze Truiense floristen en in de Minderbroederskerk kan je tot slot de stukken bewonderen van de Eurofleurs-kandidaten samen met enkele Limburgse creaties.

Bebloemde locaties
De bebloemde locaties zijn open op zondag 17 september van 10u tot 22u en op maandag 18 september van 10u tot 18u. Een bezoek aan Eurofleurs kost vijf euro voor volwassenen en senioren. Jongeren tot 26 jaar betalen twee euro en kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang. Tickets zijn ter plaatse verkrijgbaar op één van de bebloemde locaties of vooraf via www.eurofleurs2017.com.

  • Minderbroederssite (ingang via museum DE MINDERE en Minderbroederskerk met kloostergang), Capucienessenstraat 1
  • Sint-Martenkerk, Stapelstraat z/n
  • Sint-Gangulfuskerk, Diesterstraat z/n
  • Klaarchitectuur (kapel De Waterhond), Breendonkstraat 41
  • Oud stadhuis (Toerisme), Grote Markt z/n

Meer info?

afbeelding koningin Mathilde Eurofleurs Grote Markt