Informatiemap

Er is heel wat informatie beschikbaar voor personen op de vlucht uit Oekraïne en Truiense gastgezinnen. Onderaan deze pagina vind je heel wat nuttige documenten zoals de onthaalbrochure met basisinformatie over administratieve procedures, folders van overheidsinstanties en hulporganisaties die voor jullie klaar staan.

Daarnaast heeft het Agentschap Integratie en Inburgering op woensdag 6 april 2022 de app ‘Crisis Information Translated’ (CIT). gelanceerd. Die app geeft op een handige en laagdrempelige manier belangrijke informatie over onder meer verblijfsmogelijkheden, onderwijs en werk in het Oekraïens, Nederlands, Engels, Frans en Russisch. De informatie in de app komt uit de brochure ‘Welkom in Vlaanderen’. De laatste versie van deze brochure vind je onderaan deze pagina.
De info richt zich in de eerste plaats tot vluchtelingen uit Oekraïne, maar ook voor hulp- en dienstverleners en gastgezinnen kan het een nuttig hulpmiddel zijn. Iedereen die een smartphone of tablet heeft, kan hem gratis downloaden.

Meer info? Bel ons ContactCenter op 011 70 14 14 of mail naar info.oekraine@sint-truiden.be.