Ik ga binnenkort verhuizen. Wat mag ik zeker niet vergeten?

dinsdag 30 mei 2017

Ga je binnenkort verhuizen? Dan heb je heel wat te regelen. Bekijk hier onze verhuistips!

Informeer je vooraf over de stedenbouwkundige vergunning van de woning en eventueel over de vergunning voor de verschillende busnummers bij het loket Bouwen en wonen in het stadskantoor.

Doe aangifte van je verhuis bij de dienst Burgerzaken binnen de 8 dagen nadat je effectief je intrek hebt genomen. Let er wel op dat deze aangifte moet gebeuren door de referentiepersoon (gezinshoofd). 

Nadat de wijkagent is langs geweest, kom je opnieuw langs bij de dienst Burgerzaken om je adresgegevens aan te passen op je identiteitskaart en op het inschrijvingsbewijs van je voertuig. Het is belangrijk dat iedereen die officieel op het adres woont, dit doet. Alle personen kunnen afzonderlijk met hun eigen identiteitskaart langskomen. De referentiepersoon (gezinshoofd) kan dit ook voor hen doen, maar moet dan wel alle idenditeitskaarten (en bijhorende pincodes) meebrengen. 

Verwittig alle belangrijke instanties van je verhuis: bank- en verzekeringsinstelling, Bpost, distributiemaat- schappij van dagbladen en tijdschriften waarvoor je geabonneerd bent, kabelmaatschappij, telefoonmaatschappij, internetprovider, nutsbedrijven, pensioenkas, RVA, school, werkgever, ziekenfonds, school, verenigingen waarvan je lid bent, kinderbijslagfonds, sociale verzekeringskas, uitbetalingsinstelling bij werkloosheid, …

Meer info vind je hier!

 

Meer info?

Verhuis officiële documenten stad Sint-Truiden