Huisvuilzakken met restafval deze zomer gratis ingezameld op het containerpark

vrijdag 19 juni 2020

Inwoners van Sint-Truiden kunnen tussen 16 juni en 12 september gratis hun restafval aanbieden op het containerpark van de stad. Zo hoeft niemand onaangenaam lang zijn of haar volle huisvuilzakken thuis te bewaren.

Tijdens de warme zomerdagen is het niet evident om voor lange tijd vuilnis in huis te stockeren. Vooral wie geen of beperkte ruimte heeft om afval tijdelijk te bewaren, wordt dezer dagen met de ongemakken hiervan geconfronteerd. Daarnaast kan het ook gebeuren dat je een volle huisvuilzak niet kan buitenzetten omdat je op reis bent. Het stadsbestuur van Sint-Truiden komt daarom met deze oplossing: van 16 juni tot met 12 september kunnen alle inwoners hun gevulde bordeaux/grijze huisvuilzakken met restafval gratis afleveren op het containerpark. 

Het aangeboden afval moet wel in een daartoe behorende bordeaux/grijze huisvuilzak van Limburg.net zitten. Het vuilnis wordt op zijn beurt namelijk door de afvalintercommunale voor verwerking opgehaald.

Daarnaast blijven de veertiendaagse omhaalrondes natuurlijk ook zoals gepland plaatsvinden. Wie dus geen problemen heeft om zijn of haar volle huisvuilzak thuis te stockeren, kan het afval gewoon op de voorziene dagen buiten deponeren. 

De openingsuren en andere praktische info van het containerpark van Sint-Truiden zijn terug te vinden op www.sint-truiden.be/containerpark.

Huisvuilzakken limburg.net