Huis van het Kind Haspengouw feestelijk geopend

dinsdag 30 april 2019

Het Huis van het Kind Haspengouw is klaar. Op deze welzijnscampus, in het nieuwe Gazo-complex aan het station van Sint-Truiden, vinden ouders van jonge kinderen voortaan verschillende gezinsondersteunende diensten onder één dak.

Dinsdag 30 april opende het stadsbestuur van Sint-Truiden samen met Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen het gloednieuwe Huis van het Kind Haspengouw in de Gazo-site aan het station.

Tweede deel van Gazo
Het Huis van het Kind Haspengouw huisvest onder meer het Centrum voor Kind en Gezin De Hummeltjes, Kind en Gezin, Kind en Preventie, de Landelijke Kinderopvang, Vrij CLB Limburg en de stedelijke buitenschoolse kinderopvangdienst Tutti Frutti.

Het Huis van het Kind Haspengouw centraliseert allerlei gezinsondersteunende diensten. Ouders kunnen zo op één plek terecht voor ondersteuning op maat, of het nu gaat om opvoedingsadvies, kinderopvang of andere aangelegenheden. Hiermee is ook het tweede deel van de Gazo-site operationeel.

Hefboom voor stationsbuurt
Eind vorig jaar namen de personeelsleden en de leerlingen van de Sint-Ritaschool en de Academie Haspengouw [Podium] al hun intrek in de andere zone van het complex. Gazo is een project van AGOST, het Autonoom Gemeentebedrijf voor de Ontwikkeling van Sint-Truiden.

Met Gazo geeft de stad Sint-Truiden de voormalige Coca-Colasite een nieuwe bestemming. Het complex integreert diverse welzijns en -vrijetijdsfuncties, en vormt zo een hefboom voor de herwaardering van de hele stationsbuurt.

Meer info?

afbeelding opening huis van het kind haspengouw