Help Sint-Truiden aan de ‘Belfius Smart City Award’ en breng online je stem uit

vrijdag 21 april 2017

Sint-Truiden investeert in de toekomst en dat blijft niet onopgemerkt. Voor haar voortrekkersrol in duurzame energie stak de stad met het windturbinepark ‘Greensky’ een nominatie op zak voor een ‘Belfius Smart City Award’.

Om de trofee binnen te halen, kan je hier stemmen!

Sint-Truiden werd geselecteerd voor één van de vijf ‘Belfius Smart Awards’. Die bekronen innovatieve projecten die maatschappelijke uitdagingen slim aanpakken. Met ‘Greensky’ dingt de stad mee naar een ‘Smart City Award’, een categorie voor steden met meer dan 30.000 inwoners.

‘Greensky’ is een duurzaam energieproject voor de bouw van 25 windturbines verspreid over zes gemeenten, vier provincies en twee gewesten. Hiermee is het één van de grootste windmolenparken in België. Het stadsbestuur participeert voor een groot deel (23%) in de bouw van het park, samen met Electrabel (50%), de Brusselse Elektriciteitsintercommunale (IBE) (17%) en Infrabel (10%).

De eerste zeven windmolens van het ‘Greensky’-park in Gingelom, werden in 2015 in gebruik genomen. De turbines produceren jaarlijks ongeveer 35.000 MWh elektriciteit. Een derde hiervan gaat naar het openbare stroomnet, wat groene energie oplevert voor de inwoners. Met het overige deel worden dagelijks 170 treinen op windenergie aangedreven. 

Greensky Sint-Truiden