Haspengouw Markt 'fietst' op zaterdag 5 augustus

donderdag 3 augustus 2017

Op zaterdag 5 augustus is er de vijfde themaeditie van de wekelijkse Haspengouw Markt. Dit keer staat die volledig in het teken van fietsen.

Bezoekers maken er kans op fietswaardebonnen, een marktchef trakteert de passanten op een gastronomisch hoogstandje en Tru&Do zijn er weer bij om ook de kinderen een onvergetelijke voormiddag te bezorgen. De lokale fanfare luistert het gezellige tafereel muzikaal op, terwijl Kim Duchateau er opnieuw een unieke cartoon van maakt.

Waardebonnen
De Haspengouw Markt ‘fietst’ ondertussen al zijn vijfde themaeditie tegemoet. Letterlijk dan, want op zaterdag 5 augustus staat alles in het teken van fietsen. Zo schenkt ‘Fietsenhandel Loix’ waardebonnen weg onder de Shop&TheCity-scanners. De winnaars worden telefonisch of via mail verwittigd, waarna zij hun cadeaucheques op de dienst Toerisme in ontvangst mogen nemen.

Fietsenwijding
Alle bezoekers die met de fiets naar de Haspengouw Markt komen, kunnen die achterlaten op de bewaakte stalplaats op het Sint-Martenplein. Van 9u tot 10u is de kapelaan van de Sint-Martenkerk present om hun tweewieler te wijden. De fietsers krijgen er dan ook een verfrissend PIPO-sapje.

Antidiefstal
Ook de dienst Preventie is deze maand aanwezig op de Haspengouw Markt. Tijdens een ludieke actie delen de medewerkers postkaartjes, boekjes en zadelhoezen uit aan de bezoekers. Daarop staan handige tips over hoe ze zich beter tegen fietsdiefstal kunnen wapenen.

Tru&Do
De Haspengouw Markt, dat is ook shopbeleving op kindermaat. Tru&Do zijn van 10u tot 12u van de partij met hun woordzoekspel, waarmee allerlei geschenkjes te winnen zijn. Tussendoor kunnen de jeugdige bezoekers aan de Tru&Do-stand ook hun fiets laten pimpen met prachtige accessoires.

Fanfare
Tijdens het marktshoppen genieten de bezoekers opnieuw van een streepje kleurige livemuziek. Die komt in augustus van het zwierige gezelschap van de lokale fanfare. Onder begeleiding van de muzikanten zet huiscartoonist het sfeervolle gebeuren op papier.

Meer info over de Haspengouwmarkt vind je hier.

Meer info?

Afbeelding Haspengouw Markt