Hartveilig

Een schokkend cijfer: meer dan 80%  van de Vlamingen biedt géén eerste hulp wanneer ze vlak naast hen iemand zien bezwijken aan een hartstilstand. Investeren in zelfredzaamheid is dus letterlijk van levensbelang.
Samen met het Rode Kruis en het project ‘Steden en gemeenten Hartveilig’ doet de stad Sint-Truiden er alles aan om een hartveilige stad te zijn en te blijven. 
Wist je bv. dat je een mobiel AED-toestel kunt uitlenen bij de stedelijke uitleendienst?

Sint-Truiden biedt daarom een gratis opleiding reanimeren (REA) met de Automatische Externe Defibrillator (AED) aan voor de inwoners van Sint-Truiden.
Een AED gebruiken, als je niet kunt reanimeren, is niet zinvol. Je moet immers handmatig reanimeren tot de AED bij je slachtoffer is. Bovendien adviseert de AED je om na elke schok twee minuten te reanimeren. Een slachtoffer heeft namelijk zuurstof nodig en dat krijgt het alleen als je hartmassages en beademingen geeft. Tijdens de opleiding leer je ook te beademen met een zakmasker. De opleiding duurt 3 uur.

Op volgende data vinden de gratis opleidingen REA/AED plaats.  Deze zullen volledig volgens de dan geldende coronamaatregelen plaatsvinden:

Maandag 27 september van 18u30 tot 21u30: schrijf je hier in.
Woensdag 6 oktober van 13u tot 16u: schrijf je hier in.
Woensdag 6 oktober van 18u30 tot 21u30: schrijf je hier in.
Woensdag 27 oktober van 18u30 tot 21u30: schrijf je hier in.
Donderdag 28 oktober van 18u30 tot 21u30: schrijf je hier in.
Woensdag 17 november van 18u30 tot 21u30: schrijf je hier in.

Elke inwoner van Sint-Truiden kan zich hiervoor inschrijven. Inschrijven kan tot maximum 1 week voor elke opleidingsdatum. Opgelet! De plaatsen zijn beperkt dus schrijf tijdig in.
De opleidingen vinden plaats in de lokalen van het Rode Kruis: Gorsemweg 41 A, 3800 Sint-Truiden.

Sint-Truiden hartveilig opleidingen AED