Handige zoekcomputer op begraafplaats van Schurhoven

woensdag 31 oktober 2018

Truienaren die de komende dagen een bezoek brengen aan de begraafplaats van Schurhoven, kunnen daar nu aan de hand van een zoekcomputer nagaan waar de laatste rustplekken van hun overleden vrienden en familieleden zich precies bevinden. De digitale module is eveneens online raadpleegbaar en komt er binnenkort ook voor de andere begraafplaatsen in Sint-Truiden.

Op Allerheiligen en Allerzielen brengen we doorgaans een bezoekje aan het kerkhof uit respect voor vrienden of familieleden die niet meer onder ons zijn. Maar - zeker voor minder frequente bezoekers - is het niet zo evident om de weg te vinden op de begraafplaats. In Schurhoven zijn op een terrein van zes hectaren bijvoorbeeld ruim 6500 graven, die nog eens zijn onderverdeeld in zo’n 40 zones.

Daaarom lanceren we een digitale tool om mensen op weg te zetten. Via een computer op de begraafplaats kunnen bezoekers aan de hand van de naam, geboorte- of sterftedatum van hun overleden dierbare te weten komen waar diens laatste rustplaats zich bevindt.

De module is voorts ook online beschikbaar. Zo kan je ter plaatse met je smartphone of vooraf thuis op je laptop opzoeken waar je moet zijn. We starten hier in eerste instantie mee op het kerkhof van Schurhoven. Op basis van ervaringen van gebruikers zullen we eventueel nog aanpassingen doen. Zo zullen we de module al uitrusten met een gps-functie, zodat je met je mobiele telefoon naar het juiste graf geleid wordt. Na de testfase komt de tool er ook voor de 21 andere begraafplaatsen op ons grondgebied. 

Je kan de module hier online raadplegen.

Meer info?

Handige zoekcomputer op begraafplaats van Schurhoven