Grote Lenteschoonmaak haalt 320 ton afval op

woensdag 17 april 2019

De 12de Grote Lenteschoonmaak  leverde in totaal meer dan 320 ton aan opgehaald vuilnis op. Het initiatief kadert binnen een lokaal milieubeleid, dat erop gericht is om zwerfvuil uit het straatbeeld te doen verdwijnen. Naast tal van preventieve maatregelen, volgen in de toekomst nog gerichte acties op de knelpunten. Die worden nu in kaart gebracht.

Vorige maand hielden onze reinigingsploegen halt in meer dan 450 straten op het grondgebied, waar ze kosteloos een aantal afvalmaterialen van de inwoners inzamelden.

Verspreid over 15 dagen hebben onze diensten ruim 320 ton grofvuil gecollecteerd. Dat is bijna de helft minder dan tijdens de eerste Grote Lenteschoonmaak 12 jaar geleden. Dat maakt duidelijk dat Truienaren nu bewuster over afval nadenken. Dat is wat we met ons beleid, dat de nadruk legt op preventie en sensibilisering, beogen.

De Grote Lenteschoonmaak geeft inwoners de kans om hun afgedankte spulletjes één keer per jaar te laten ophalen. Zo komen ze alleszins goed terecht. Want ondanks de vele inspanningen van zowel het stadsbestuur als geëngageerde Truienaren belandt nog altijd veel vuilnis in de natuur. Om dat tegen te gaan, zal het stadsbestuur de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort in de toekomst opvoeren.  

Meer info?

Grote Lenteschoonmaak Sint-Truiden