Grote Lenteschoonmaak 2018

maandag 12 februari 2018

Ook dit jaar organiseert de stad Sint-Truiden een ‘Grote lenteschoonmaak’. Tijdens de periode van de grote lenteschoonmaak zullen we een aantal afvalfracties zoals grofvuil (oud meubilair, een kinderwagen, een matras, vloerkleden), elektrische toestellen, enz. gratis huis-aan-huis inzamelen. Er wordt geen afbraakmateriaal (puin, deuren, ramen, ...), papier en karton, PMD en klein restafval dat in de bordeaux huisvuilzak hoort, aanvaard. Je mag maximum 1 m³ buitenplaatsen. 

De dag van de ophaling kan je tussen 09u00 en 15u30 eveneens het klein gevaarlijk afval (KGA) aanbrengen op de centrale inzamelpunten. Motorolie en autoaccu’s kunnen we omwille van praktische redenen evenwel niet aanvaarden op deze locatie. We aanvaarden bestrijdingsmiddelen, verf, verfpotten, chemicaliën, batterijen, frituuroliën en frituurvetten, enz. Dit KGA dient aangeboden te worden in de oorspronkelijke doos of fles teneinde de risico’s voor de ophalers te beperken.

Ontsier niet onnodig het straatbeeld door het grofvuil te vroeg buiten te plaatsen. Dit kan ten vroegste vanaf 18u00 de avond voor de ophaling tot uiterlijk 6u de dag van de ophaling zelf.
Hierna vind je een overzicht van de ophaalrondes. Een volledig overzicht van alle ophaalrondes vind je hier!

 

Meer info?

Grote Lenteschoonmaak