Gigantische glijbaan middenin Truiense Fruitvallei

woensdag 10 oktober 2018

De hoofdstad van Haspengouw is een toeristische trekpleister rijker. In het wandelgebied van de fruitvallei, middenin de natuur, staat er een gigantische glijbaan. Een dergelijke attractie van die omvang is ongezien in Europa. Zo’n 60 lagereschoolkinderen mochten het speeltoestel op woensdag 10 oktober met een eerste glijbeurt inzegenen. 

De nazomer draait tot ieders vreugde overuren. Het is ideaal weer om te wandelen of buiten te spelen. Sint-Truiden heeft nu een nieuwe attractie, die het beste van de twee combineert: de spectaculaire glijbaan op het parcours van de Verborgen Moois-wandeling in de Fruitvallei. De gigantische glijbaan is uniek in heel Europa. Kinderen zoeven er na een klim van 20 meter naar beneden via een buis van meer 15 meter lang. Het speeltoestel is overigens ook volledig opgetrokken uit duurzame, kwalitatieve en veilige materialen.

Op woensdag 10 oktober werd de glijbaan feestelijk ingehuldigd, onder de goedkeurende blikken van zo’n 60 kinderen van twee Truiense basisscholen. Zij mochten de attractie als eersten uittesten.

Meer info?

schuifaf frutivallei