Food.Film.Fest 2023 | Seed: The Untold Story

Het dominante industriële voedselsysteem heeft een steeds grotere impact op mens, dier en milieu en kampt met steeds grotere uitdagingen. Durven we die uitdagingen aan te gaan? Hoe dan wel? Welke alternatieven zijn er en hoe maken we ons systeem zowel sociaal, economisch als ecologisch?

Agro-ecologie zet in op een ecologisch verantwoorde voedselproductie en duurzaamheid in alle aspecten van de voedselketen. Het verbindt landbouw, natuur, eerlijke handelsrelaties en respect voor de boer. Voedsel Anders informeert, inspireert, verbindt, vormt visie, ontwikkelt, onderzoekt, adviseert, zet aan tot actie, en vooral: maakt agro-ecologie mee mogelijk!

Het Food.Film.Fest. is een leuke en boeiende manier om de uitdagingen en alternatieven van agro-ecologie onder de aandacht te brengen.

Seed: The Untold Story

Wees welkom op 14 november om 20u in CC de Bogaard om mee te kijken naar Seed: The Untold Story!

De voorstelling is gratis maar inschrijven is verplicht.

Ik kom kijken

Over Seed: The Untold Story

Maar weinig dingen zijn zo wonderbaarlijk en vitaal als zaden. Als kleine tijdcapsules bevatten ze de geschiedenis, het leven en de toekomst van een plant. In de afgelopen eeuw is 94% van de zaadsoorten echter verdwenen. Deze eens zo overvloedige diversiteit - het resultaat van duizenden jaren samenwerken van boer en natuur - is drastisch teruggebracht in de naam van industriële vooruitgang en bedrijfswinsten.

Seed: The Untold Story volgt gepassioneerde zaadtelers die onze 12.000 jaar oude voedselerfenis willen beschermen. Boeren, boerinnen, wetenschappers, advocaten en inheemse zaadbewaarders voeren een bemoedigende strijd voor voedselsoevereiniteit, beginnend bij het begin: zaadjes.

Gerelateerde items

Naar top