Fietsgraveren of fietsregistreren

De kostprijs van een nieuwe fiets ligt redelijk hoog. Daarom is het de moeite waard om deze behoorlijk te beveiligen met een goed slot en te laten registreren.Bij het registeren van je fiets heb je de keuze uit twee mogelijkheden.

  • Laat je rijksregisternummer in het kader van de fiets graveren. Niet alle fietsen komen hiervoor in aanmerking (carbonfietsen, kinderfietsen, fietsen met te kromme buizen, ...).
  • Laat je rijksregisternummer op een defragmenteerbare sticker printen. Deze moeilijk verwijderbare sticker wordt dan op je fiets aangebracht. Deze sticker kan op alle fietsen aangebracht worden.

Je kan hiervoor dagelijks terecht bij het Fietspunt.

Zo krijgt de fiets een identiteit mee en is hij niet meer zo interessant voor dieven. Dankzij die fietsregistratie of het fietsgraveren kan de eigenaar van een gevonden fiets ook sneller teruggevonden worden.

Heb je geen tijd om op één van onze locaties te geraken ? Of heb je liever dat je fiets wordt gelabeld met een fraudebestendig label ? Vraag je label dan online aan en wij bezorgen je per post een label om zelf op je fiets aan te brengen.