Fietsgraveerder houdt woensdag 2 augustus halt in Velm

dinsdag 1 augustus 2017

Ook deze zomer toert de fietsgraveerder opnieuw door de politiezone. Dat is één van de verschillende acties waarmee het stadsbestuur van Sint-Truiden en de lokale politie de fietsendiefstallen onder controle houdt.

Van juli tot augustus houdt de fietsgraveerder halt op allerlei locaties, waar hij jouw fiets kosteloos van een unieke code voorziet. 
Hierbij wordt je rijksregisternummer subtiel in het kader gekerfd. Dit maakt de fiets minder interessant om te stelen. Bovendien krijgt hij zo een identiteit mee, waardoor hij makkelijker terug te vinden is.

Bij het wachten vertelt de graveerder je honderduit over hoe jij je fiets beter kan beveiligen. Hij geeft je ook altijd een flyertje met tal van handige tips. De opgedane kennis kan je nadien al meteen in de praktijk omzetten, tijdens een wedstrijd waarbij er een fietsslot te winnen is. 
De fietsgraveerder stalt in augustus zijn materialen op aan de volgende locaties: 

  • woensdag 2 augustus, 14u-17u, Velm, parochiezaal
  • zaterdag 5 augustus, 9u-12u, Gingelom, gemeentehuis
  • woensdag 16 augustus, 14u-17u, Jeuk, dorpsplein
  • zaterdag 19 augustus, 9u-12u, Nieuw Sint-Truiden, sporthal
  • woensdag 30 augustus, 14u-17u, Ordingen, aan de kerk  

 

Kan je er niet bij zijn op één van de zomersessies, dan kan je ook online een speciale sticker bestellen. Ook daarop komt het rijksregisternummer te staan. De sticker is haast onmogelijk te verwijderen en vormt zo een waardig alternatief voor een gravure.

Meer info?

afbeelding fietsgraveren