Expert bibliotheek & informatiebeheer (A1a-A2a)

Lokaal Bestuur Sint-Truiden werkt in de volgende jaren aan de realisatie van een nieuw concept voor de bibliotheek van de toekomst. Hiervoor slaan de bibliotheek, de cultuurdienst en het stedelijk archief de handen in elkaar om tot een geïntegreerd concept te komen. Een eerste doelstelling is het uitbouwen van een hedendaagse en belevingsvolle bibliotheek binnen deze nieuwe samenwerking. Een tweede doelstelling is het informatiemanagement 2.0 ,d.w.z. het uitwerken en implementeren van een duidelijke visie over digitalisering en beheer van het hedendaags archief van de stad.

Om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken zijn we op zoek naar:

Een Expert Bibliotheek & Informatiebeheer
A1a-A2a - Voltijds (38u) – Contractueel
voor de aanleg van een wervingsreserve

 

FUNCTIE

 • Als stafmedewerker bibliotheek en informatiebeheer geef je richting aan het nieuwe bibliotheekproject. Je bouwt de bibliotheek mee uit tot een landmark met bovenlokale uitstraling.
 • Je bent voortdurend op zoek naar vernieuwing, actualisering en dynamisering van de bibliotheekwerking met speciale aandacht voor ontmoeting, innovatie en publiekswerking. Je hebt daarbij oog voor het nodige draagvlak binnen de stad en de stedelijke organisatie.
 • Je vertegenwoordigt de bibliotheek op lokale, regionale en Vlaamse platformen en in dito samenwerkingsverbanden.
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het archief & de digitale bibliotheek. Je werkt aan een digitaal archiveringsprogramma: ontwikkeling en implementatie van de strategie en het beleid inzake archivering of optimale benutting van de archiefcollecties, uitbouw en aansturing van de interne organisatie op dit vlak, implementatie en parametrisering van het gekozen digitale archiefsysteem, organisatie van de overdracht van archieven naar dit systeem, het uitvoeren van diagnoses en audits rond document management, sensibilisering van en advies aan de afdelingen , enz.
 • In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de teamcoördinator Cultuur & Roerend erfgoed.

 

BEN JIJ DE GESCHIKTE PERSOON?

 • Je beschikt over een Master Archivistiek en Hedendaags Documentbeheer of een Masterdiploma Geschiedenis met verdieping in Archivistiek, of een Bachelordiploma Informatiemanagement met aanvullend certificaat in informatiebeheer of bibliotheek- en archiefsector; of gelijk door ervaring
 • Je hebt een sterke visie, bent gedreven en denkt out of the box.
 • Je bent vlot in het overleg en de samenwerking met de lokale partners, vrijwilligers en bewoners. Je kan een netwerk uitbouwen rond de bibliotheek.
 • Je denkt en handelt proactief, analytisch, strategisch en kan gemakkelijk de prioriteiten vastleggen.
 • Je bent diplomatisch ingesteld, communicatief en luisterbereid, je probeert problemen op te lossen, je bent resultaatgericht en je communiceert zorgvuldig en constructief met collega’s en partners.
 • Je wil werken in een flexibele werkregeling.

 

ONS AANBOD

 • We bieden jou een interessante en uitdagende functie aan met een bruto geïndexeerd maandsalaris van minimum 3.233,47 euro en maximum 5.357,06 euro, aangevuld met een uitgebreid pakket extralegale voordelen zoals o.a. maaltijdcheques van 7 euro, volledige terugbetaling van woon-werkverkeer met openbaar vervoer en eventueel een fietsvergoeding.
 • Een gunstige verlofregeling en de mogelijkheid tot thuiswerk.
 • Je komt terecht in een organisatie die wil inzetten op vernieuwing en wendbaarheid.

 

DE PROCEDURE

 • De selectie bestaat uit een schriftelijke en mondelinge proef. Tenslotte neem je deel aan een assessment met adviserend karakter.
 • Om als geslaagd te worden beschouwd, moet je minstens 50% behalen op elke selectietechniek, en 60% op het totaal van de selectie.
 • We gaan over tot de aanwerving van een voltijdse medewerker. Overige geslaagde kandidaten komen terecht in een wervingsreserve. Deze is drie jaar geldig.
 • We voorzien redelijke aanpassingen voor personen met een handicap tijdens de selectieprocedure. Heb je bepaalde aanpassingen nodig om deel te kunnen nemen aan een selectie? Neem dan zo vroeg mogelijk in de procedure contact op met de contactpersoon onderaan vermeld in de vacature.
 • We selecteren op basis van talenten en competenties, ongeacht leeftijd, geslacht, origine, handicap.

 

OVER TEAM CULTUUR & ROEREND ERFGOED

Team Cultuur & Roerend erfgoed is een nieuw samengesteld team. De bibliotheek, de cultuurdienst en het stedelijk archief slaan de handen in elkaar om tot een geïntegreerde werking te komen.
Het team is gevestigd in de bibliotheek en het cultureel centrum, in het centrum van Sint-Truiden (Capucienessenstraat 8), op 13 minuten wandelen van het station.

 

INTERESSE?

Solliciteren is mogelijk tot en met 30 januari 2022. Solliciteer via talent@sint-truiden.be en bezorg ons jouw motivatiebrief, cv, kopie van je diploma en een recent uittreksel strafregister (max. 3 maanden oud). Voor deze functie wordt een wervingsreserve aangelegd met een duurtijd van drie jaar.

 

NOG VRAGEN?

Neem zeker onze infobundel op onze vacaturepagina door. Je kan ook altijd je vragen mailen naar talent@sint-truiden.be of telefonisch contact opnemen op 011 70 15 21 voor praktische vragen. Heb je een inhoudelijke vraag kan je mailen naar talent@sint-truiden.be of telefonisch contact opnemen met Kristien Wijnants op 011 70 15 20.