Enkelrichtingsverkeer in Parkstraat en Haardstraat

vrijdag 9 juni 2017

De verkeerssituatie in de Parkstraat en Haardstraat werd gewijzigd. In beide straten is er enkelrichtingsverkeer ingevoerd. Parkeren blijft er wel mogelijk.

In de Parkstraat kan je enkel nog rijden van de Diestersteenweg naar de Sint-Jansstraat. Ook fietsverkeer is alleen in deze richting toegestaan. Parkeren kan hier aan de zijde van de huizenrij. In het gedeelte van de Parkstraat tussen de Abdijstraat en de Sint-Jansstraat kan het verkeer wel in beide richtingen rijden.

De Haardstraat kan je voortaan alleen bereiken vanuit de Sint-Jansstraat, om weg te rijden langs de Diestersteenweg. Fietsers mogen nog altijd in beide richtingen blijven rijden. Hier parkeren chauffeurs zich rechts van de straat.

Ter plaatse zijn de nodige signalisatieborden en paaltjes aangebracht, die het verkeer in de juiste nieuwe richting begeleiden.

De maatregel kwam er op vraag van de bewoners, die hinder ondervonden van de verkeersdrukte. Met de invoering van de enkele rijrichting zullen er minder auto’s passeren en kan het doorgaand verkeer ook vlotter door de smalle straten rijden..

Momenteel werken we ook aan een dossier voor de grondige heraanleg van de Parkstraat en de Haardstraat. Hierin voorzien we bijkomende ingrepen om er de verkeersveiligheid te bevorderen.

Meer info?

Afbeelding enkelrichting Parkstraat-Haardstraat