Elektrische voertuigenpark Sint-Truiden bekroond met Business Mobility Award

donderdag 21 september 2017

Sint-Truiden kaapte een Business Mobility Award weg in het Vlaams Parlement. De stad scoorde binnen de categorie ‘gedeelde mobiliteit’ met haar elektrische wagenpark. De prijs is het resultaat van een doorgedreven beleid op vlak van duurzaamheid en innovatie.

Op donderdag 21 september, op Car Free Day, vond in het Vlaams Parlement de uitreiking plaats van de Business Mobility Awards (BMA’s). Die belonen innovatieve projecten rond duurzame mobiliteit en veilig woon-werkverkeer. Ook Sint-Truiden viel in de prijzen en won de trofee voor de gedeelde mobiliteit.

De stad won met een sterk dossier over de 22 elektrische dienstvoertuigen die sinds 2016 in gebruik zijn. Hierdoor gaat er elk jaar 68 ton minder CO2 de lucht in en bespaart de stadskas ook nog eens 80.000 euro op de jaarlijkse uitgaven. De auto’s worden bovendien door zoveel mogelijk mensen gedeeld. Zo kan het stadsbestuur het met een derde minder wagens doen die samen 20% minder kilometers afleggen.

De stad trekt resoluut de kaart van de groene mobiliteit. We zijn enorm fier dat onze inspanningen niet onopgemerkt blijven. Een Business Mobility Award is, na een eerdere Publica Award, een mooie bekroning van onze toekomstgerichte beleidsvisie. Die is sinds de vernieuwing van onze autovloot trouwens alleen maar concreter geworden. Zo rijdt één van onze vrachtwagens voortaan op CNG, staan er tien laadpalen in onze stad en werken we aan een autodeelproject voor onze inwoners.

Meer info?

afbeelding BMA