Einde van de werken in de Diesterstraat

Voltooid
Start 30-05-2024
Datum tot 21-06-2024

De werken aan de Diesterstraat naderen hun einde. 

In de nieuwe straat zijn de kasseien vervangen door asfalt en de stoepen zijn aangelegd in betonklinkers met dezelfde uitstraling en formaat als de blauwe hardsteen in het stadscentrum. Waar mogelijk hebben we ook nieuw groen aangeplant. De parkeerplaatsen werden behouden en hebben allemaal een Shop & Go indeling gekregen om de handelaars nog meer bereikbaar te maken. In de straat zijn er ook verschillende toegankelijke oversteekplaatsen aangelegd met verlaagde boordstenen en blindegeleidetegels.

Op het Sint-Gangulfusplein hebben we de kasseien wel behouden om dit mooie pleingeheel meer uit te lichten. Rondom het plein wijzigt de verkeerssituatie. Vanaf nu geldt er een enkele rijrichting vanuit de Diesterstraat naar de Apolloniastraat met het oog op een veiligere beweging rond het Sint-Gangulfusplein.

In de Gildestraat werden de parkeerplaatsen heringedeeld en werden er extra officiƫle plaatsen voorzien voor bewoners en bezoekers. Je vindt er ook twee mindervalidenplaatsen.

Bij de herinrichting werd er gekozen om de publieke ruimte maximaal terug te geven aan de zachte weggebruiker, de voetganger en de fietser.

In het begin van de Breendonkstraat is een bijkomende laad- en losplaats voorzien.

Laatste fase

De werken hebben langer geduurd dan voorzien door de slechte weersomstandigheden de voorbije maanden. Tijdens de laatste fase van de werken is ook zeer veel regen gevallen waardoor de nieuwe kasseiverharding nog verder moet uitharden tot vrijdag 21 juni 2024. Daarom blijft de straat nog tot dan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Zo zijn we zeker dat er geen schade zou ontstaan door vroegtijdige belasting.

Naar top