Eerstesteenlegging nieuw ontmoetingscentrum in Zepperen

vrijdag 7 juli 2017

Op vrijdag 7 juli legde het stadsbestuur van Sint-Truiden samen met de omwonenden de eerste steen van het ontmoetingscentrum van Zepperen. Dat wordt de nieuwe thuishaven van de lokale verenigingen, die het definitieve ontwerp mee vorm hebben gegeven. Op het begin van 2018 is het nieuwe trefpunt aan de Eynestraat gebruiksklaar.

Sint-Truiden bouwt een nieuw ontmoetingscentrum in Zepperen. Dat wordt een trekpleister in het hart van het dorp, waar buurtbewoners en lokale verenigingen kunnen samenkomen. Het trefpunt komt op de plaats van de voormalige basisschool en het vroegere gemeentehuis aan de Eynestraat.

Op maat van gebruikers
In de plannen blijven delen van de oude bouwwerken behouden. Ze worden aangevuld met moderne elementen. Het resultaat vormt zo één logisch geheel. De voorbereidende werken zijn sinds mei aan de gang. Op vrijdag 7 juli volgde ook de eerstesteenlegging van het nieuwbouwgedeelte.

Dat gebeurde op een feestelijk moment, waarop ook de omwonenden en plaatselijke verenigingen niet ontbraken. Zij hebben tijdens verschillende brainstormsessies meegetekend aan het ontwerp van het ontmoetingscentrum. Dat sluit zo perfect aan op hun wensen en behoeftes.   

Investering in inwoners
Het centrum is onder meer uitgerust met een polyvalente zaal, een podium voor het toneelgezelschap, een lokaal voor jeugdvereniging KLJ en een ruimte voor de 4x4-club van het dorp. Verder komen er in het pand allerlei technische voorzieningen, zodat ook evenementen er onderdak kunnen vinden.

Meer info?

Eerstesteenlegging ontmoetingscentrum Zepperen